Търсене: етикет "деца"

34% от изследваните деца страдат от мускулен дисбаланс

20.04.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Приключи първия етап на социалната кампания за безплатни прегледи на деца в столичните училища ЗАЩОТО ЗДРАВЕТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ. » Прочети

Факторите влияещи на наднорменото тегло при децата

22.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Майките, които пушат по време на бременност, пропускането на закуска и нередовният сън са едни от факторите, които могат да определят това дали едно дете ще развие наднормено тегло. » Прочети

Половината от децата не се движат достатъчно

23.08.2013 (Коментари: 0)

Само за половината от седемгодишните деца физическата активност е достатъчна за възрастта, показва ново изследване, пише БГНЕС.

» Прочети

Високите жени били по-плодовити

30.04.2013 (Коментари: 0)

Високите и стройни жени са най-плодовити и склонни да възпроизвеждат потомство, разкри ново изследване, проведено в Гамбия.

» Прочети

Полезно ли е обезмасленото мляко за децата?

25.03.2013 (Коментари: 0)

Преди се смяташе, че обезмасленото мляко поддържа здравословното тегло на децата, но ново проучване разкри, че помага за напълняване.

» Прочети

Теглото на детето зависи от бащата

Теглото на бащата е рисков фактор за килограмите на детето, но добрата новина е, че може да бъде контролиран, откриха финландски изследователи след изследване на 4000 деца между 7 и 16 години.

» Прочети

Броколите побеждават рак, разпространяващ се сред децата

15.12.2012 (Коментари: 5)

Съединение, което се съдържа в броколите, може да предотврати развитието на рак при децата, откриха изследователи от Медицинския колеж „Бейлър“ в Хюстън, щата Тексас.

» Прочети

Отбелязваме европейския ден на здравословното хранене

13.12.2012 (Коментари: 3)

500 деца от столични общински, частни и специализирани училища за деца с увреждания на възраст от 7 до 11 години ще вземат участие в Европейския ден за здравословно хранене и готвене с деца, съобщиха организаторите. » Прочети

Децата, които спят повече, се справят по-добре в училище

15.11.2012 / д-р Петя Стефанова (Коментари: 0)

Публикувано преди дни в американския вестник „Педиатрия“ канадско проучване показва, че децата, които спят повече, се представят по-добре в училище, постигат по-добри резултати и като цяло са психически по-стабилни, уравновесени и издръжливи.

» Прочети

Министерство на здравеопазването потвърди инфекцията от стафилококи в Разлог

Причината за хранителното отравяне на 38-те деца и трима техни преподаватели в Банско е стафилококова инфекция, изолирана в трима души от персонала на ресторанта, в който са се хранили учениците. » Прочети

Един поглед към язвената болест при децата

19.06.2012 / д-р Петя Стефанова (Коментари: 0)

Доскоро се смяташе, че язва при децата няма, а при възрастните тя се причинява от стрес или при прием на силно пикантни храни. » Прочети

Тесните дънки са опасни за здравето

30.05.2012 (Коментари: 3)

Впитите дънки са неизменна част от гардероба на всяка модерна жена, но любителките на денима рискуват да влошат здравето си.

» Прочети

Лошите навици на мъжете се предават на потомството

Стресът и пушенето могат да се предадат от баща на син, което излага потомството на сериозен риск от сърдечни проблеми, диабет, депресия и затлъстяване, предаде БГНЕС.

» Прочети

Влиянието на телевизията върху децата

11.04.2012 / д-р Петя Стефанова (Коментари: 5)

Телевизията е медията с най-голямо влияние върху живота на децата.

» Прочети

Лицето на жената издава броя на децата й

15.03.2012 (Коментари: 2)

Чертите на лицето са издайник за много неща, включително за това колко плодовита е жената, установиха учени от университета „Сейнт Андрюс“, предаде вестник „24 часа“.

» Прочети