НОВИНИ

Защо e важно яйцата да са на стайна температура, ако рецептата го изисква

27 февруари 2024 10:00 | Коментари: 0
Защо e важно яйцата да са на стайна температура, ако рецептата го изисква

В не малко рецепти се изисква яйцата да са на стайна температура, но това важно уточнение често е пренебрегвано. Има ли наистина то голямо значение и ще промени ли крайния резултат на печивата, ще разберем веднага.

Вероятно сте чували, че сладкарството и изобщо приготвянето на печива е наука, което има своето обяснение. При изпълнението на подобни рецепти всеки детайл е важен, за да получите пухкав хляб, хрупкави бисквити или сочен кекс. Ако пренебрегвате прекалено много от инструкциите и ги променяте според вашия усет, нещата няма да се развият в добра посока.

За разлика от готвенето на солени ястия, където импровизацията е позволена, то в сладкарството и печивата тя не е препоръчителна. Ето защо понякога дори температурата на продуктите е от изключително значение.

Професионалистите в тази област предпочитат яйцата да са на стайна температура и зад него стои добра причина. Благодарение на това тестото ще бъде с гладка текстура, а кремовете и смесите за кексове и сладкиши ще са въздушни. Студените яйца ще доведат до точно обратния ефект. С тях тестото става с по-плътна структура, втасва по-бавно и има голяма вероятност да не успее да се надигне достатъчно.

За да избегнете истински провал в един от най-стриктните раздели на кулинарното изкуство, спазвайте точно указанията в рецептата.

Яйцата достигат стайна температура, когато ги извадите от хладилника поне 30 мин. по-рано преди да ги използвате. Може да ускорите процеса, ако напълните купа с топла чешмяна вода и ги сложите вътре, докато подготвяте останалите продукти.

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Как се носи Мълчана вода за Велики вторник

30.04.2024 (Коментари: 0)

Празничният календар на българите е резултат от смесването на езически и християнски традиции и обичаи. » Прочети

Най-скъпият зеленчук на света - уасаби: Как до го използваме?

30.04.2024 (Коментари: 0)

Зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте. » Прочети

Велики вторник е: Носи се мълчана вода

30.04.2024 (Коментари: 0)

На Велики вторник се носи мълчана вода. » Прочети

Лекар каза как да пресметнем колко калории да поемамаме дневно

29.04.2024 (Коментари: 0)

Хубаво е за един човек да консумира риба поне веднъж в седмицата. » Прочети

Кои храни потискат апетита?

29.04.2024 (Коментари: 0)

Всички знаем, че някои храни ни засищат повече от други, но това не е всичко. » Прочети

ТАРО хороскоп до 5 май за всяк зодия

29.04.2024 (Коментари: 0)

Овен - Седмица камъниПоражениеПериод, в който управление, власт, авторитети и всякакви теми, свързани с правната страна на нещата, ще имат превес в нашия живот. » Прочети

Велики понеделник е: Започва Страстната седмица. Какво се прави, а какво - не

29.04.2024 (Коментари: 0)

Страстната седмица, която предшества Великден, е символ на духовното пречистване и смирение на човека. » Прочети

Колко време сън е нужно за всяка възраст?

28.04.2024 (Коментари: 0)

В идеалния свят бихме имали лукса да си лягаме рано и след това да се събуждаме рано, отпочинали за един продуктивен ден. » Прочети

Какво се яде на Цветница?

28.04.2024 (Коментари: 0)

Цветница е подвижен християнски празник, който се празнува една седмица преди Великден. » Прочети