НОВИНИ

Защо e важно яйцата да са на стайна температура, ако рецептата го изисква

27 февруари 2024 10:00 | Коментари: 0
Защо e важно яйцата да са на стайна температура, ако рецептата го изисква

В не малко рецепти се изисква яйцата да са на стайна температура, но това важно уточнение често е пренебрегвано. Има ли наистина то голямо значение и ще промени ли крайния резултат на печивата, ще разберем веднага.

Вероятно сте чували, че сладкарството и изобщо приготвянето на печива е наука, което има своето обяснение. При изпълнението на подобни рецепти всеки детайл е важен, за да получите пухкав хляб, хрупкави бисквити или сочен кекс. Ако пренебрегвате прекалено много от инструкциите и ги променяте според вашия усет, нещата няма да се развият в добра посока.

За разлика от готвенето на солени ястия, където импровизацията е позволена, то в сладкарството и печивата тя не е препоръчителна. Ето защо понякога дори температурата на продуктите е от изключително значение.

Професионалистите в тази област предпочитат яйцата да са на стайна температура и зад него стои добра причина. Благодарение на това тестото ще бъде с гладка текстура, а кремовете и смесите за кексове и сладкиши ще са въздушни. Студените яйца ще доведат до точно обратния ефект. С тях тестото става с по-плътна структура, втасва по-бавно и има голяма вероятност да не успее да се надигне достатъчно.

За да избегнете истински провал в един от най-стриктните раздели на кулинарното изкуство, спазвайте точно указанията в рецептата.

Яйцата достигат стайна температура, когато ги извадите от хладилника поне 30 мин. по-рано преди да ги използвате. Може да ускорите процеса, ако напълните купа с топла чешмяна вода и ги сложите вътре, докато подготвяте останалите продукти.

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Ерген №1 Виктор попари Алек

21.05.2024 (Коментари: 0)

Виктор Стоянов, който стана национално известен благодарение на първия сезон на "Ергенът", не спести отрицателното си отношение към Алек Младенов. » Прочети

Кои са най-често срещаните лъжи преди с*екс?

21.05.2024 (Коментари: 0)

Не вярвайте на всичко, което чувате в спалнята. » Прочети

Karl Lagerfeld обувки - хит на сезона

21.05.2024 (Коментари: 0)

Потопете се в света на луксозната мода с Karl Lagerfeld обувките: аксесоари с доказано качество, които доминират както по модните писти, така и в индивидуалните гардероби през този сезон. » Прочети

Загубеняк с цайси: Вижте как е изглеждал Ергенът Алек преди (СНИМКА)

20.05.2024 (Коментари: 0)

Ергенът Алекс Младенов разсмя зрителите с нов бисер - че никога не е виждал руси турци, писа "Уикенд". » Прочети

Най-силните енергийно места в България

20.05.2024 (Коментари: 0)

България с богатото си културно наследство и разнообразна природа е дом на мистични и тайнствени места - от древни светилища до природни феномени. » Прочети

Любовен хороскоп за 20 – 26 май

20.05.2024 (Коментари: 0)

През новата седмица ще търсим истината в любовта. » Прочети

Бъркани яйца с лапад и овче сирене

20.05.2024 (Коментари: 0)

В сезона на лапада сме и сега ви предлагаме една рецепта, останала в тефтера на баба от далечни години. » Прочети

10 здравословни ползи от употребата на девесил

19.05.2024 (Коментари: 0)

Растението девесил е от едно семейство с копъра, моркова, целината и магданоза, и споделя сходен аромат и вкус с тях. » Прочети