Похапването на сирене преди лягане гарантира спокоен сън
Похапването на сирене преди лягане гарантира спокоен сън. До този извод са стигнали група британски учени, съобщава в. „Сън“.
Британският съвет на производителите на сирене е направил експеримент с 2000 души. Те похапвали сирене преди лягане в продължение на една седмица. Около 72% от тях се похвалили със здрав и спокоен сън.
Тайната е в това, че сиренето съдържа аминокиселината триптофан, която намалява стреса и прави съня по-спокоен. Подобно действие има и чашата топло мляко преди лягане. Комбинирана с мед, тя се превръща в истински еликсир.
За да има сладки сънища, освен сирене и мляко, човек трябва да си осигури и доза приятни емоции. Според учените анализирането на деня и планирането на следващия са най-големите врагове на съня.
26.04.2024 ()
Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3 процента за цялата страна и са по-малко от 100, работим много добре съвместно с Министерството на здравеопазването. » Прочети
26.04.2024 ()
По това време на годината започваме да обръщаме особено внимание на фигурата си. » Прочети
26.04.2024 ()
Овен (21 март-20 април)Енергията на този месец благоприятства добрите дела, така че намерете възможност да помогнете на тези, които се нуждаят от вашата подкрепа. » Прочети
25.04.2024 ()
В готвенето на цитрусови плодове лимонът и лаймът се използват много често. » Прочети
25.04.2024 ()
Лапачо или Тахебо е напитка, приготвена от вътрешната кора на дървото Розово лапачо, разпространено в горите на Аржентина и Перуанските Анди. » Прочети
25.04.2024 ()
Месец май е ласкав и добър месец за всеки един зодиакален знак по волята на небесното подреждане, твърдят астролозите и, разбира се, веднага правят уговорки и броят изключения. » Прочети
24.04.2024 ()
Има много ефективни стратегии за отслабване, но ако се чудите как да отслабнете, без да спортувате, има научно подкрепени методи за това. » Прочети
24.04.2024 ()
Има един плод, който помага за понижаването на холестерола и подобрява здравето на сърдечно-съдовата система. » Прочети
24.04.2024 ()
Глутенът няма добра слава: все повече хора явно имат непоносимост към тази белтъчна съставка в пшеницата и някои други зърнени култури, пише Deutsche Welle. » Прочети