Коктейл с просеко и ягоди
Продукти:
50 мл просеко или друго сухо бяло пенливо вино
180 мл вода
180 г ягоди
Приготвяне:
В съд с дебело дъно слагаме ягодите, захарта и водата.
Варим ги на слаб огън докато сместа се сгъсти и намалее до две трети, около 20 минути.
Прецждаме през ситна цедка, без да пресираме плодовете. (Получава се около 80 мл сироп.)
Оставяме го да се охлади.
Разпределяме студеното вино в чаши за шампанско.
Добавяме по 1 и ½ чл от сиропа и сервираме.
Източник: fitwell.bg
28.04.2024 ()
Древните славяни не са можели да си представят живота без амулети. » Прочети
27.04.2024 ()
Кой не иска да има повече пари? Да се чувства по-стабилен и спокоен финансово? Всеки би го искал. » Прочети
27.04.2024 ()
Не всички плодове допринасят за бърза загуба на тегло и задържане на мечтаната фигура. » Прочети
27.04.2024 ()
Всеки иска да бъде подготвен за бъдещето. » Прочети
27.04.2024 ()
Лазаровден е съботата преди Цветница. » Прочети
26.04.2024 ()
Малко под половината от първите бракове, 45%, завършват с развод, но само 31% от вторите бракове се провалят. » Прочети
26.04.2024 ()
Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3 процента за цялата страна и са по-малко от 100, работим много добре съвместно с Министерството на здравеопазването. » Прочети
26.04.2024 ()
Алергичният ринит, известен още като сенна хрема, е много повече от обикновено сезонно неразположение. » Прочети
26.04.2024 ()
По това време на годината започваме да обръщаме особено внимание на фигурата си. » Прочети