Оранжевите храни намаляват риска от рак
Оранжевите храни съдържат невероятни свойства, които намаляват риска от рак. Учените представиха и другите предимства, поради които е препоръчително да се храним с повече оранжеви храни, предава БГНЕС.
Редица изследвания показват, че портокалите намаляват холестерола в кръвта и ускоряват изгарянето на мазнините. Морковите са пълни с витамин "А" и забавят процеса на стареене. Папаята поддържа здрава храносмилателната и имунната система, а тиквата е отлична за поддържане на здравето на сърцето. Предимството на тиквата е, че може да се използва и в сладки, и в солени рецепти. Сладките картофи съдържат много витамин "А", имат противовъзпалителни свойства и убиват бактериите, които причиняват акне. Тропическият плод гуава е богат на ликопен, мощен антиоксидант, който се бори срещу рака. Освен това съдържа 63% повече калий, отколкото бананите.
27.04.2024 ()
Кой не иска да има повече пари? Да се чувства по-стабилен и спокоен финансово? Всеки би го искал. » Прочети
27.04.2024 ()
Не всички плодове допринасят за бърза загуба на тегло и задържане на мечтаната фигура. » Прочети
27.04.2024 ()
Всеки иска да бъде подготвен за бъдещето. » Прочети
27.04.2024 ()
Лазаровден е съботата преди Цветница. » Прочети
26.04.2024 ()
Малко под половината от първите бракове, 45%, завършват с развод, но само 31% от вторите бракове се провалят. » Прочети
26.04.2024 ()
Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3 процента за цялата страна и са по-малко от 100, работим много добре съвместно с Министерството на здравеопазването. » Прочети
26.04.2024 ()
Алергичният ринит, известен още като сенна хрема, е много повече от обикновено сезонно неразположение. » Прочети
26.04.2024 ()
По това време на годината започваме да обръщаме особено внимание на фигурата си. » Прочети
26.04.2024 ()
Овен (21 март-20 април)Енергията на този месец благоприятства добрите дела, така че намерете възможност да помогнете на тези, които се нуждаят от вашата подкрепа. » Прочети
25.04.2024 ()
В готвенето на цитрусови плодове лимонът и лаймът се използват много често. » Прочети