Бобът намалява с 35% риска от метаболитен синдром
От десетилетия се знае, че бобовите култури имат изключително нисък глюкозен индекс и са претъпкани с фитохимикали, съединения, които се срещат само в растенията.
Хлябът, тестените изделия и картофите са богати на въглехидрати, но ако редовно консумирате боб, леща и грах, ще получите половината от захарта, която бихте приели чрез въглехидратите, предава БГНЕС.
Колкото повече бобени храни ядете, толкова по-добре за организма ви. Изследване показва, че тази храна намалява с 35% риска от метаболитен синдром, който е свързан с опасността от диабет.
Лекарите препоръчват да консумирате хляб само на закуска, което ще повдигне нивата на кръвната захар и инсулина. След това добавете въглехидрати под формата на леща, грах или боб, които не съдържат толкова много захар, а са богати на полезни фибри.
20.05.2024 ()
Ергенът Алекс Младенов разсмя зрителите с нов бисер - че никога не е виждал руси турци, писа "Уикенд". » Прочети
20.05.2024 ()
България с богатото си културно наследство и разнообразна природа е дом на мистични и тайнствени места - от древни светилища до природни феномени. » Прочети
20.05.2024 ()
През новата седмица ще търсим истината в любовта. » Прочети
20.05.2024 ()
В сезона на лапада сме и сега ви предлагаме една рецепта, останала в тефтера на баба от далечни години. » Прочети
19.05.2024 ()
Растението девесил е от едно семейство с копъра, моркова, целината и магданоза, и споделя сходен аромат и вкус с тях. » Прочети
19.05.2024 ()
Има няколко неща, които сякаш задължително (или много често) присъстват в българската кухня и трапеза. » Прочети
19.05.2024 ()
Овен-КулатаРазрушениеНе обръщате внимание на предупрежденията. » Прочети
18.05.2024 ()
Все повече жени без партньор решават да имат дете чрез изкуствено осеменяване от анонимен донор. » Прочети