НОВИНИ

Няколко килограма в повече за по-дълъг живот

3 януари 2013 08:44 | Коментари: 4
Няколко килограма в повече за по-дълъг живот
Хората с наднормено тегло и страдащите от леко затлъстяване живеят по-дълго от тези с нормално телосложение.

Хората с наднормено тегло и страдащите от леко затлъстяване живеят по-дълго от тези с нормално телосложение.

Свръхтеглото обаче увеличава значително риска от смърт, показва анализ на близо сто изследвания в света, предаде БГНЕС.

Мегаанализът посочва няколко хипотези, обясняващи този парадокс, като положителните последици от големите запаси от енергия в организма или факта, че леко затлъстелите хора ходят по-често на медицински прегледи.

Анализът, публикуван във Вестника на Американската медицинска асоциация, синтезира 97 изследвания, обхванали 3 милиона души от целия свят.

Учените установили, че хората с индекс на телесна маса между 25 и 30, смятани за пълни, са с 6% по-малко застрашени от смърт от хората с нормални килограми и индекс на телесната маса между 18,5 и 25.

При хората, страдащи от средно затлъстяване, определено като индекс на телесна маса между 30 и 35, рискът от смърт е с 5% по-нисък спрямо тези с нормално тегло.

При пълните хора с индекс на телесната маса над 35 обаче рискът от смърт нараства с 29% спрямо участниците с нормално телосложение.

Д-р Катрин Флегал от Федералния център за контрол и превенция на заболяванията, която ръководила изследването, вече публикува много противоречиво проучване през 2005 г., което установява връзка между свръхтеглото и по-дългия живот.

Този път анализът й обхваща значително по-голям брой данни (2,88 милиона души и над 270 000 смъртни случая) в различни страни в Северна Америка, Европа, Азия и Южна Америка.

„Малко прекаляване с мастните тъкани може да осигури запаси от енергия при някои заболявания и да има други здравословни последици, които трябва да бъдат проучени във връзка с последното изследване“, съобщават в уводна статия, публикувана в същия вестник д-р Стивън Хеймсфийлд и Уилям Цефалу.

Според статистика на Центъра за контрол и превенция на заболяванията една трета от възрастните хора в САЩ страдат от свръхтегло.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (4)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: wryidqkbpu  |  Дата: 4.03.2013 14:59

moc9XW <a href="http://xmnuyqsloxjx.com/">xmnuyqsloxjx</a>

Автор: qzucdvn  |  Дата: 3.03.2013 04:56

d5JFCn , [url=http://zcewvxuawelh.com/]zcewvxuawelh[/url], [link=http://cvpnxqitaavn.com/]cvpnxqitaavn[/link], http://vsepygqyhahc.com/

Автор: Natalya  |  Дата: 28.02.2013 21:11

Wow, this is in every respect what I neeedd to know.

Автор: Стоян  |  Дата: 6.01.2013 09:49

Резултатите са напълно логични, лекия излишък на мазнини намалява физиологичния стрес който се получава при гладуване или прехранване и съпътствуващите го здравословни проблеми. А подържането на „нормално” тегло или носенето на свръхтегло уврежда някои органи и това няма как да не даде отражение върху продължителността на живота. Крайно време е съвременната медицина да си признае че в някои отношения робува на твърдения които първо са изказани и едва след това са търсени доказателства които да ги подкрепят но както виждаме и от това изследване физиологията на човека обича да опровергава човешките твърдения.

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Eксперт: внорите бракове со по-щастливи

26.04.2024 (Коментари: 0)

Малко под половината от първите бракове, 45%, завършват с развод, но само 31% от вторите бракове се провалят. » Прочети

Министърът на образованието: Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3%

26.04.2024 (Коментари: 0)

Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3 процента за цялата страна и са по-малко от 100, работим много добре съвместно с Министерството на здравеопазването. » Прочети

Как да се справим със сенната хрема?

26.04.2024 (Коментари: 0)

Алергичният ринит, известен още като сенна хрема, е много повече от обикновено сезонно неразположение. » Прочети

Пролетна диета за всеки

26.04.2024 (Коментари: 0)

По това време на годината започваме да обръщаме особено внимание на фигурата си. » Прочети

Ето кои са късметлийските дни през май за всяка зодия

26.04.2024 (Коментари: 0)

Овен (21 март-20 април)Енергията на този месец благоприятства добрите дела, така че намерете възможност да помогнете на тези, които се нуждаят от вашата подкрепа. » Прочети

Какви са разликите между лимона и лайма?

25.04.2024 (Коментари: 0)

В готвенето на цитрусови плодове лимонът и лаймът се използват много често. » Прочети

Мравчено дърво: Чаят от лапачо - витаменинен микс и панацея за много болести

25.04.2024 (Коментари: 0)

Лапачо или Тахебо е напитка, приготвена от вътрешната кора на дървото Розово лапачо, разпространено в горите на Аржентина и Перуанските Анди. » Прочети

Месец май - успешен за всички зодии, но носи огроччно щастие и успехи на тези зодии

25.04.2024 (Коментари: 0)

Месец май е ласкав и добър месец за всеки един зодиакален знак по волята на небесното подреждане, твърдят астролозите и, разбира се, веднага правят уговорки и броят изключения. » Прочети

Няклко доказани начина да отслабнете без диета или спорт

24.04.2024 (Коментари: 0)

Има много ефективни стратегии за отслабване, но ако се чудите как да отслабнете, без да спортувате, има научно подкрепени методи за това. » Прочети