НОВИНИ

Лекарства за из път

6 юли 2012 12:00 / Екип на Doctoronline.bg | Коментари: 0
Лекарства за из път
/ © travelrxbag.com

Приготвяйки багажа за лятната почивка, ще се запитате какви лекарства да вземете със себе си, за да сте подготвени за най-честите здравословни проблеми по време на път. Да помислите у дома и да се приготвите предварително, ще ви спести неприятности и усложнения по време на почивката. Не можете да сте подготвени за всичко и ще е добре наблизо да има все пак аптека, но най-честите здравословни проблеми са предвидими и от дома.

  1. Медикаментите, които са ви предписани. Пресметнете какви количества от лекарствата, които приемате, ще са ви необходими за целия период на пътуването и си ги осигурете. Вземете с вас и рецептата на вашия лекар, в случай че изгубите опаковката или пътуването ви неочаквано се удължи. Надпишете всички опаковки или носете оригиналните опаковки, особено ако минавате митници, където необозначени опаковки с медикаменти могат да ви бъдат конфискувани.
  2. Главоболие. Главоболието е чест проблем по време на пътуване, особено през горещите летни дни. Носете слънчеви очила, за да се предпазите от главоболие. Вземете с вас медикамента, който познавате, или поне аспирин, ибупрофен или напроксен.
  3. Спокоен корем. По време на пътуване често се случва да имате диария или констипация. Констипация. За да я избегнете, не яжте плодове с високо съдържание на фибри като ябълки, грозде, круши... и приемайте достатъчно течности. Носете в багажа си лаксатив и в случай на нужда го използвайте еднократно преди лягане, за да подейства на сутринта. Стимулирайте действието му, като изпиете чаша топла вода или хапнете лека закуска. Диария. Да избегнете диарията, е трудно, тъй като може да ви се случи дори и само поради промяна на водата, която пиете на новото място. Избягвайте храненето на улицата или на бюфет, когато храната изглежда застояла. Вземете в багажа си loperamide и го използвайте според упътването. Имайте предвид, че ще е необходим поне един час, докато лекарството подейства.
  4. Алергии. Пътувайки, можете да се срещнете с нови алергени. За облекчение на кожните симптоми при алергия (сърбеж и зачервяване на кожата най-често) вземете хидрокортизонов крем и следвайте упътването при нужда. Ако сърбежът не преминава, използвайте лед локално. Kaто таблетки за прием през устата може да вземете diphenhydramine или loratadine. Diphenhydramine  може да ви направи сънливи (използва се и като лекарство за сън), поради което той е най-добър за времето преди лягане. Claritin не води до сънливост, поради което е подходящ за употреба през деня.
  5. Лепенки и антибиотичен крем. Ако имете туристическа обиколка на голям град или тематичен парк, има голям риск да получите мазоли или ожулвания по краката. Най-добре е да не рискувате с чисто нови обувки при подобно ходене. Носете удобни, изпробвани като удобни и издръжливи обувки. Антибиотичният крем ще предпази наранена или порязана кожна повърхност от инфектиране.
  6. Газове. Да имате газове по време на пътуването, може да е доста некомфортно и досадно. Когато сте на път, избягвайте храни, които в миналото са ви причинявали газове. Вземете simethicone 80 мг или 125 мг таблетки или капсули.
  7. Противозачатъчни средства. Превръзки и тампони. Дамите трябва да предвидят необходимите им противозачатъчни таблетки или други средства, както и  необходимите хигиенни продукти. Дори и да не използвате по принцип тампони, добре е да ги имате под ръка, в случай че ви се налага да сте по бански например.
  8. Слънчеви очила и слънцезащитна козметика. Няма по-добър и лесен начин да изгорите от прекомерното излагане на слънце. Избягвайте го, особено в обедните часове.

 

Осигуряването на посочените медикаменти и вземането на предпазни мерки ще ви осигури максимално спокойна ваканция. Имайте предвид, че аптеките в курортните селища е възможно да са със завишени цени. През ваканцията избягвайте да приемате медикаменти, които не сте приемали преди. Всички лекарства имат странични ефекти и когато сте на път, появата им може да е причина за преждевременното ви връщане у дома.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Експерти съветват: Накисвайте зеленчуците във вода, оцет или сода за хляб

19.04.2024 (Коментари: 0)

Още от деца знаем, че всички плодове и зеленчуци трябва да бъдат добре изминавани преди да ги консумираме. » Прочети

Юпитер и Уран се срещат през уикенда: Съвпадът ще влияе върху нас и през майъ

19.04.2024 (Коментари: 0)

Грандиозен съвпад на Юпитер и Уран в знака Телец предстои на 20-21 април 2024 г. » Прочети

Печени тиквички с кашкавал и моцарела

18.04.2024 (Коментари: 0)

Пролетта е най-благоприятният сезон за разтоварване на организма. » Прочети

Има ли здравословна газирана напитка?

18.04.2024 (Коментари: 0)

Много хора виждат газираните напитки като вредни, но нови продукти по магазините - като Olipop и Poppi drinks, набират популярност като по-здравословната им алтернатива, разказват от Yahoo Life. » Прочети

Проучване: Необвързаните живеят най-добрия си живот - сами

18.04.2024 (Коментари: 0)

Луксозни партита, бляскави момичешки вечери и уикенди, прекарани в ресторанти из Ню Йорк, наслаждавайки се на богати мъже. » Прочети

Тлъсти пачки за тази късметлийска зодия до края на годината, според Тамара Глоба

18.04.2024 (Коментари: 0)

За хората, родени под знака на зодия Стрелец, 2024 година ще бъде специална, убедена е руската астроложка Тамара Глоба. » Прочети

Третата световна война в предсказанията на Баварския пророк Алоис Ирлмайер

17.04.2024 (Коментари: 0)

Пророчествата за Третата световна война са тема, която вълнува човечеството от векове. » Прочети

Постен гювеч с патладжан и бамя

17.04.2024 (Коментари: 0)

Необходими продукти:300 грама зелен боб300 грама бамя300 грама картофи3 броя моркови500 грама домати2 глави лук1 глава чесън3 броя чушки1 брой патладжан1 супена лъжица равна червен пипер6 супени лъжици олио Начин на приготвяне:Почистете и подгответе всичк » Прочети

Два дни ще ни боли глава! Идва нова магнитна буря

17.04.2024 (Коментари: 0)

Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 18 и 19 април. » Прочети

Обрат за 4 зодии до дни!

17.04.2024 (Коментари: 0)

Периодът на Коридора на затъмнението е само началото на процесите на трансформация. » Прочети