Бирата пази и от рак
Бирата най-вероятно е ефикасно средство за предотвратяване на риска от развитие на рак и диабет. Това става ясно от изследвания на български учени, представени на Националния конгрес по хранене във Варна. Според данните дрождите и ечемикът, както и мощните фенолни антиоксиданти, съдържащи се в бирата, могат да предотвратят онкозаболявания и заболявания на храносмилателната система.
Тези съставки се намират в по-висока степен в нискоалкохолните питиета, отколкото в зелето, морковите, ябълките и доматите.
Учените са убедени, че тези напитки намаляват риска от сърдечносъдови заболявания. Умерената им консумация според тях има превантивно действие като аспирина и физическите упражнения. Пивото и виното могат да повлияят върху понижаването на съдовъзпалителните процеси, риска от атеросклероза и редуцирането на опасността от исхемична болест на сърцето с около 30–40%, твърдят учените.
25.04.2024 ()
В готвенето на цитрусови плодове лимонът и лаймът се използват много често. » Прочети
25.04.2024 ()
Лапачо или Тахебо е напитка, приготвена от вътрешната кора на дървото Розово лапачо, разпространено в горите на Аржентина и Перуанските Анди. » Прочети
25.04.2024 ()
Месец май е ласкав и добър месец за всеки един зодиакален знак по волята на небесното подреждане, твърдят астролозите и, разбира се, веднага правят уговорки и броят изключения. » Прочети
24.04.2024 ()
Има много ефективни стратегии за отслабване, но ако се чудите как да отслабнете, без да спортувате, има научно подкрепени методи за това. » Прочети
24.04.2024 ()
Има един плод, който помага за понижаването на холестерола и подобрява здравето на сърдечно-съдовата система. » Прочети
24.04.2024 ()
Глутенът няма добра слава: все повече хора явно имат непоносимост към тази белтъчна съставка в пшеницата и някои други зърнени култури, пише Deutsche Welle. » Прочети
24.04.2024 ()
Според китайския календар последната цифра на рождената ни година разкрива много любопитни детайли за нашата личност и за живота ни като цяло. » Прочети
23.04.2024 ()
Консумацията на храни, които повишават съдържанието на колаген, може да помогне за подобряване на здравината на кожата и по този начин да изглади бръчките по лицето, казва лекарят Дейв Райли. » Прочети
23.04.2024 ()
Хoрaтa oбичaт дa вярвaт в cуeвeрия. » Прочети