Искам бебе, а нямам желание за секс

30 март 2011 10:00 / Мария Цветкова | Коментари: 0
Искам бебе, а нямам желание за секс

С партньора ви сте взели важно решение за голямата стъпка: искате бебе или дори второ. Желанието за нов малък човек в живота ви е много силно, но изниква един неочакван проблем – ниското либидо. За жалост обаче бебетата не се носят от щъркелите и сексът е неотменима част от тяхната поява.

Какви обаче могат да бъдат причините за ниското ви либидо и как да се справите с тях? Ако проблемът е отскоро, помислете за някои от следните варианти.

  • Прекалено силно искате бебе и се чувствате задължена да правите секс. Броите дни, мерите температура, следите вагинални секрети. Цялото това усложнение на половите контакти може да убие романтиката. Методите без съмнение са полезни, за да имате по-висок шанс да забременеете, но това е само в случай че после правите секс.
  • Работите много стресова работа, поради което постоянно сте под напрежение. Стресът е една от коварните болести на нашето съвремие и пораженията, предизвикани от него, не са ни най-малко преувеличени. Той е напълно способен да срине либидото ви. Ако се хванете да мислите за работа, докато с любимия разменяте ласки, помислете дали това не е причината за ниското ви сексуално желание.
  • Дерпесията почти винаги върви ръка за ръка с ниското либидо. Ако са налице проблеми със съня, загуба на апетит и мотивация, песимистични мисли, загуба на тегло и др., помислете за консултация с психиатър.
  • Някои лекарства – антидепресанти, лекарства за сърдечносъдовата система и други, като страничен ефект имат понижаване на либидото. Ако мислите, че е налице такава връзка, погледнете листовката на лекарството, което вземате. За по-сигурно попитайте и вашия лекар.
  • Незадоволителен полов живот – недостатъчно внимание от страна на партньора ви, малко ласки, секс „по програма”... Това може да се окаже ключов фактор за намаленото сексуално желание. Отговорете си дали вашият сексуален живот отговаря на очакванията ви. Ако не, обсъдете с половинката си какво ви притеснява и как бихте могли да го промените.
Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ ИСКАМ БЕБЕ:

Стресът преди забременяване е опасен за бебето

16.01.2017 (Коментари: 1)

Стресът няколко месеца преди зачеване увеличава с 53% риска от смърт на бебето през първата една година от живота му, предупреждават учени от университета на Индиана, предаде БГНЕС.

» Прочети

Пътят на всяка жена, бореща се да има дете

23.12.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 41)

Това е изповедта на една жена, която е преживяла възможно най-ужасното нещо – дълги години искане да има дете и несполучливите опити.

» Прочети

Знаем ли всичко за недоносените бебета

29.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Според определение на Световната здравна организация, недоносено е дете, родено преждевременно, преди завършване на 37 седмица от бременността на майката.

» Прочети

Алгебра на зачеването

25.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Кога да потърсим специалист, ако бебето се бави?

» Прочети

Сега е идеалното време за забременяване

Сега е идеалното време да забременеете, тъй като децата, заченати през пролетта, са по-здрави, показва ново проучване.

» Прочети

Ин витро АГ Медицински център „Димитров“

20.12.2012 / ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ (Коментари: 2)

Ин витро АГ Медицински център „Димитров“ e създаден през 1995 г. » Прочети

КЛИНИКА МАЛИНОВ – ИН ВИТРО ЛАБОРАТОРИЯ

12.11.2012 / ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ (Коментари: 26)

КЛИНИКА МАЛИНОВ – ИН ВИТРО ЛАБОРАТОРИЯ

» Прочети

Проблемното забременяване заздравява връзката между мъжа и жената

6.11.2012 / д-р Петя Стефанова (Коментари: 2)

Ако вече няколко месеци и дори години с вашия партньор се опитвате да имате дете, но неуспешно, то няма начин вашата връзка да не се е променила.

» Прочети

Много секс не помага за забременяването

30.10.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 7)

Взимайки решение за забременяване, повечето двойки правят една основна грешка – започват да мислят само за забременяването и да правят секс във всеки удобен момент, дори и по няколко пъти на ден.

» Прочети

Дни за забременяване

28.09.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 7)

За разлика от мъжа при жената яйцеклетките се отделят не непрекъснато, а в определен момент от месечния цикъл, наречен овулация.

» Прочети