НОВИНИ

След 50 години всеки пети ще бъде столетник

19 март 2011 15:00 / Мария Цветкова | Коментари: 0
След 50 години всеки пети ще бъде столетник

Според британско проучване продължителността на живота се повишава с две години на всяко десетилетие. Същото проучване твърди, че днес живеем 2 пъти по-дълго, сравнено с преди 200 години.

Учените започват да си задават въпроса „Колко дълго можем да живеем, има ли някакъв предел?“. Отговорът обаче е многофакторен – всичко зависи от тялото ни, от това колко бързо стареем, как сме живели, как сме се грижили за него, от нашите гени и наследствени заболявания.

Ако статистиката се запази спрямо актуалните днес данни, от хората, живеещи днес в Англия, всеки пети ще бъде столетник. В развитите страни тенденцията към висока здравна култура расте стремглаво. Качеството на здравните грижи е едно от най-бързо променящите се направления в съвременния свят. Тези фактори се смятат за основни за удължаване продължителността на живота.

Генетичните фактори също са от значение, но тяхната изява зависи много от средата, в която живеем. Колкото по-здравословно и разумно живеем, толкова по-малки са техните шансове за изява.

За съжаление фактори като радиация, замърсен въздух, заседнал начин на живот и лошо хранене все още са в противовес на тенденцията за дълголетие и здраве.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Ако сте необвързани: 6 идеи за приятно прекарване на Свети Валентин

13.02.2025 (Коментари: 0)

Свети Валентин е ден, който празнуваме романтичната любов между двама души, но кой казва, че необвързаните не могат да участват в празника със същия ентусиазъм и радост?В действителност, 14 февруари може да бъде перфектният ден да отпразнувате любовта към » Прочети

Никога не вземайте нищо от гробища! Ето защо

13.02.2025 (Коментари: 0)

Гробищата от векове са обвити в мистерия и суеверия, като едно от най-разпространените вярвания е, че вземането на предмети от това място може да доведе до нежелани последици. » Прочети

Линда пусна бонбони на промоция за Св. Валентин - 3 бр. за 8 лв.

13.02.2025 (Коментари: 0)

По случай Деня на влюбените сладкарница "Амели", собственост на съпругата на Кирил Петков - Линда пусна подаръчни кутии с бонбони. » Прочети

Индийски хороскоп за периода от 13 до 28 февруари за всички зодии

13.02.2025 (Коментари: 0)

"Отдaвнa ли мечтaете зa стрaхoтнoтo бягствo? Твoят чaс дoйде! Втoрaтa пoлoвинa нa февруaри ще ви дaде усещaне зa лекoтa, незaвисимoст и свoбoдa. » Прочети

Най-добрите продукти за потискане на апетита

12.02.2025 (Коментари: 0)

Много хора търсят начини да поддържат тегло или да отслабнат без строги диети. » Прочети

Наближава Прошка: Какво задължително се прави?

12.02.2025 (Коментари: 0)

Един от най-големите празници в пролетния календар безспорно е Сирни Заговезни , който се почита и празнува във всички кътчета на България. » Прочети

От днес: Три зодии стават богове на късмета през идните 25 години

12.02.2025 (Коментари: 0)

Известният астролог Василиса Володина сподели своята прогноза за следващите години, като подчерта кои зодии ще изпитат най- голям успех и щастие през следващите десетилетия. » Прочети

Тази подправка подобрява работата на мозъка

11.02.2025 (Коментари: 0)

Ендокринологът Екатерина Янг препоръчва добавяне на къри към храната. » Прочети

Защо и колко време да киснем ядките преди консумация?

11.02.2025 (Коментари: 0)

Диетолозите силно препоръчват накисването на ядките преди консумация. » Прочети