ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ  |  ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ И ДИЕТИ

Истината за бързата закуска

3 февруари 2011 14:00 / Галин Петков | Коментари: 0
Истината за бързата закуска

Голямото разнообразие от бързи закуски, бургери и прочие „джънк фууд“, както и все по-големите рекламни кампании на фирмите, произвеждащи или доставящи подобна храна, са част от причините да повишим консумацията им. И то 20 пъти само са 30–40 години. Ако през 70-те години американците са харчели около 6 млрд. долара за „бърза закуска“, то средствата, които отделят в момента, надхвърлят 138 милиарда. Проблемът обаче не е само в Щатите. Забързаният ритъм на работа и начин на живот станаха явление и у нас. Ето защо търсим все по-бързи и по-бързи начини да се нахраним. И сякаш не е далеч времето, когато ще станем болестно затлъстели, а темата за здравословното хранене ще остане назад в миналото. За да не се случи това с вас, кажете „СТОП!“. Не е необходимо напълно да се отказвате от бургерите и пържените картофи, но е добре да намалите и ограничите консумацията им.

Ето ви и мотив: Купете си чипс и пържени картофи. Поставете пържените картофки под стъклен буркан. Направете същото и с чипса. Според вас кое е по-малкото зло? Чипсът. Той започва да се разгражда за няколко дни, докато на пържените картофки им трябват няколко седмици. Е, как очаквате тялото ви да успее да ги смели за ден-два? А какво ще кажете и за разнообразието от пълна с мазнини и захари храна, която се предлага в бургерниците?

Въпреки че засища, бързата закуска е бедна на протеини, минерали и въобще няма необходимите елементи, от които организмът ви се нуждае. Затова пък е пълна с всякакви хранителни подобрители, овкусители и... отрови за тялото ви.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.

С какво е полезна чашата вода на гладно сутрин

10.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Може би сте чували за популярната като „холивудска" закуска – чаша топла вода с половин грейпфрут. » Прочети

5 неочаквани ползи от джинджифила

8.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Джинджифилът е любима подправка на много хора. » Прочети

Сурово барче с ядливи български рози и пробиотик спечели международна награда

27.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 1)

Българското сурово барче Go4Raw спечели престижната награда "Най-добър нов продукт” в категорията Хранителни продукти и снаксове на най-голямото световно изложение за здравословни храни Биофах в Нюрнберг, Германия. » Прочети

Вижте кои са ползите и вредите от кафето

15.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Обичате ли кафе? » Прочети

Дали са полезни сушените плодове

24.01.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Тъй като вече нямаме възможността да хапваме пресни плодове, единствения начин да се насладим на любимия си плод, е той да е изсушен. » Прочети

Нова диета „3 часа“

Новата диета, наречена „3 часа“ се основава на това кога ядете, а не какво, предаде БГНЕС.

» Прочети

Ядки срещу стрес

28.12.2016 (Коментари: 0)

Една шепа шамфъстък на ден може да ви помогне да намалите щетите от стреса, предаде електронното издание Health.

» Прочети

Как да стопим мастните клетки?

25.12.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 3)

Черният чай с цитрусови нотки от бергамот стопява мазнините, откриха учени, ръководени от професор Винченцо Молас, съобщи БГНЕС.

» Прочети

Канелата е най-полезната подправка

13.12.2016 (Коментари: 0)

Най-полезната подправка е канелата, която допринася за доброто здраве и предпазва от настинки и вируси.

» Прочети

Витамини и минерали

29.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 1)

Витамините са съществена част от здравословния хранителен режим – тялото демонстрира симптоми при липса на конкретен витамин. » Прочети