Есенно ремонтиране на лицето

18 септември 2010 13:35 | Коментари: 0
Есенно ремонтиране на лицето

След слънчевите бани лицето е с тен. Две екстри вървят с него и доста повече минуси. Бонусите от лятото са, че след почивката и страстните целувки на УВ лъчите имаме здрав и свеж вид. Кожата става по-плътна и матова, а с това сякаш изглежда по-млада. Само на пръв поглед обаче. Иначе иска 2 пъти повече грижи.

Доц. Кадурина почиства пигментно петно с нова техника. След като прежалим тена, предстои дълбоко почистване, защото топлото време и слънцето са отворили порите. Те се пълнят със секрет от мастните жлези. Заедно с по-активното производство на мазнина се запълват и с клетки мъртва кожа, които всеки ден се лющят. Трябва да ги махаме редовно. Само така кожата може да диша и да поема полезни вещества от кремовете и маските, с които я подхранваме. Нямаме шанс да насмогнем, ако не мием лицето старателно, защото всяка клетка живее 28 дни. След това умира и се превръща в

„тор“ за вредните бактерии, които причиняват възпаления и пъпки.

С основното измиване сутрин и вечер с лосион, тоник или мляко ще се справим и сами.

Един път седмично се прави пилинг с така наречените продукти „джентъл ексфолиант“, които излющват мъртвите клетки от лицето и шията. Целта е да се подобри кръвообращението и да стимулираме процеса на обновяване на клетките.

Ръцете и гърбът са с по-плътна кожа и ако по тях има пъпчици и неравности, може да се използва скраб (по-добре да е с масло). След него мажем мляко, което обилно да хидратира. Дълбокото почистване трябва да направи специалист. Добре е да се доверим на дерматолог заради тънкости в процентите на киселините и специфичните особености на всяка кожа. При процедурата се отстранява горният слой на епидермиса, като се използват природни или химически агенти. Най-популярни са плодовите киселини, добити от цитрусови плодове, ябълки, папая, грозде или тръстикова захар. Те изглаждат и опъват лицето. Концентрацията и действието им са различни и затова е важна преценката коя да използваме да е в ръцете на опитен дерматолог. Поразиите с неумело приложение на тези пилинг маски освен до зачервяване могат да докарат и пигментни петна. Затова не правете импровизации. Ако пък тъмните петна заради слънцето през лятото или възрастта са налице, мислете за лазер, с който ще изравните тена и ще почистите петната.

През септември и октомври за тези разкрасителни процедури светва зелена светлина. Времето е подходящо за лазерен пилинг и IPL за премахване на малките кръвоносни съдове, които придават червеникав вид на носа или издайнически пълзят по бузите. Можем да се доверим на светлинния спектър и за да премахнем пигментация, разширени капиляри и при розацея.

Синята светлина на лазерите изравнява, избистря тена и подмладява. Лъчите от късия спектър действат много добре върху мастните жлези, намаляват и успокояват възпаленията, подобряват състоянието на акнето, дори ако е в тежка фаза.

Независимо от вида, съвременните лазери работят на един принцип: ­ лъчът прониква в кожата и намира своята цел, която може да е пигментно петно, кръвоносен съд или пъпка. След това взаимодейства с хемоглобина или меланина, разбива го и го унищожава. Накрая организмът „поглъща“ ненужното. Така след 4-6 процедури кожата се освежава и щетите, които е нанесло времето, се заличават. Подмладяването с диоди стана популярно през последните години, защото съвременните машини доказаха, че като в научнофантастичен филм могат да върнат времето назад.

Радиочестоти и инфрачервени вълни „работят“ със запасите от вода в различните слоеве на кожата. Загряват я и топлината събужда клетките за нов живот. Принуждава ги да произведат така необходимите за свежия вид на лицето колаген и еластин. Те са особено нужни, защото с годините влакната се отпускат и лицето тъжно увисва под напора на гравитацията.

И накрая в работа може да се включи тежката артилерия – ­ така нареченият въглероден лазер. С него се прави дълбок пилинг, който изпарява водата от кожата. Мощната му енергия буквално стопява горния слой, а отдолу се показва млада и свежа. Лъчът прониква на различна дълбочина. Ако „ремонтът“ е основен, процедурата се прави под упойка, а през първите 7-10 дни жената стои вкъщи. За около една седмица изгорялата кожа се обелва и пада. А отдолу излиза новата – бяла, розова и без бръчки.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ BEAUTY & SPA:

Има лесен лек от народната медицина против миризливи крака

7.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 2)

Миризливи крака е изключително неприятно усещане, което може да бъде избегнато с помощта на народната медицина

» Прочети

Лесни съвети за здрави нокти

27.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Как да укрепим нотките и да им помогнем да растат здрави и красиви. » Прочети

Грижа за краката през зимата

20.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Грижите за краката се oставят oбикновено на последно място. » Прочети

Какво казват ноктите за здравето?

Състоянието на нашите нокти може да ни подскаже за състоянието на цялото ни тяло. » Прочети

Да премахнем тъмните петна по кожата (част 2)

27.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Ето останалите средства за премахване на петна по кожата, които можем да приложим в домашни условия:

» Прочети

Да премахнем тъмните петна по кожата (част 1)

26.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Тъмните петна са знак за някаква "повреда" на кожата. » Прочети

Маски за коса в домашни условия

25.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Всяка дама иска да има здрава и хубава коса. » Прочети

Ето няколко хитрини за красота

23.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Бебешка пудра (талк)

» Прочети

Коя е най-болезнената козметична процедура?

22.03.2013 (Коментари: 3)

Нова козметична процедура обещава да подмлади видимо кожата ви само след първия път, но изисква минути на ужасно страдание, предаде БГНЕС.

» Прочети

Босилекът в козметиката

21.11.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Малко позната, дори екзотична съставка е босилекът в козметиката. » Прочети