ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ

„За“ и „против“ настоящата ви работа

1 юли 2010 19:30 | Коментари: 0
„За“ и „против“ настоящата ви работа

Много хора днес се оплакват, че работодателите им предлагат твърде ниска заплата. Други компании лишават своите сътрудници от различните бонуси. И тогава възниква въпросът: „Струва ли си да се работи за такива пари?“.

Всеки трябва да вземе самостоятелно решение. Но все пак съществуват редица аргументи „за“ и „против“, които ще ви помогнат да направите правилния избор, пише тя.bg

Аргументи „за“ оставане на работа, дори тя да е минимално платена.

- Това ще ви позволи да поддържате професионалното си ниво и дори да го повишите. А седейки у дома си, вие можете да изгубите някои от уменията и трудовите си навици.

- Вие ще придобиете ценен опит по време на работата в кризисна ситуация. След това за вас няма да има неразрешими проблеми.

- Имате шансове след излизане от кризата да получите повишение на заплатата и длъжността в качеството си на лоялен сътрудник. (Съвет: можете да уговорите това предварително.)

- Ще общувате с други хора, а няма да се затваряте у дома. А това означава, че ще се чувствате част от обществото.

Аргументи „против“ оставането на работа.

- Ако не работите, ще икономисате пари: няма да харчите за детегледачка, за пътни разходи, за обеди в кафета или ресторанти, за нови дрехи и т.н.

- Ще имате много време за себе си, дома си и семейството. Това ще се отрази позитивно както на семейството, така и на вашето физическо и морално състояние.

- Ще имате възможност да научите например някакъв чужд език или да се занимавате с нещо, за което отдавна сте мечтали и все не сте намирали време.

- Можете да започнете малък бизнес от дома си. Вероятно на първо време доходите ви няма да бъдат много големи, но можете да изкарвате толкова, колкото и работейки в офиса на пълен работен ден.

Ако след прочитането на тези аргументи не сте стигнали до окончателно решение, обмислете следното:

- Кои са източниците на доходи във вашето семейство? Стабилна ли е заплатата на вашия съпруг? Имате ли спестявания? С други думи, можете ли да си позволите да не работите?

- Колко струва вашето време? Преценете колко е струвало вашето време преди (седмичната си заплата разделете на работните си часове), колко струва сега и помислете колко вие искате то да струва. Разгледайте различните алтернативи (какво още можете да работите) през призмата на този начин на мислене.

- Имате ли някакви нови идеи? С какво да се погрижите за собственото си развитие, каква полза да извлечете от времето, през което няма да работите?

Ако нямате подобни идеи, в никакъв случай не си оставайте у дома: вие ще прекарвате времето си пред телевизора, ще четете вестници или ще се занимавате с нещо, също не толкова полезно.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.

Дихателни практики, които е полезно да практикуваме

14.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Ако искате да се чувствате добре, да премахнете стреса и ежедневната умора, да спрете да се ядосвате за дреболии, то едно от важните неща, които трябва да направите, е да усвоите правилно дишането. » Прочети

Как да пречистим тялото си от токсините

3.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Токсините в тялото ни, натрупали се поради една или друга причина, ни карат да се чувстваме не добре и сякаш носещи някакъв товар. » Прочети

Стомахът работи безотказно с помощта на тези 6 билки!

28.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Стомашно-чревните разстройства са сред топ здравните проблеми днес. » Прочети

Билка ехинацея – действие и ползи

14.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Ехинацея е същинско чудо в съкровищницата на природата, до което е задължително да се докоснете, за да се радвате на крепко здраве.

» Прочети

Яжте люто - полезно е

14.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Лютото е полезно, а хората които ядат пикантни храни като люти чушки всеки ден статистически намаляват риска от настъпване на смърт с 14% , за разлика от тези, които пропускат да се наслаждават на горещите добавки се твърди в изследване публикувано в списание BMJ.

» Прочети

Ваканциите подобряват здравето за шест месеца

30.01.2013 (Коментари: 1)

Почивката подобрява здравето на туриста не само за момента, но и за половин година напред, откриха изследователи.

» Прочети

Добрият сън и упражненията предпазват от грип, а не витамин С

22.01.2013 (Коментари: 0)

Витамин C не предпазва организма от грип, показа ново изследване.

» Прочети

Сексът и червените храни са ключът към 100-годишния живот

12.12.2012 (Коментари: 0)

Тайната на вековния живот се крие в правенето на повече секс и в храните с червен цвят, откриха американски учени.

» Прочети

Джогингът на улицата намалява интелекта

11.12.2012 (Коментари: 1)

Джогингът в града вреди на здравето и намалява интелекта, показва ново проучване на белгийски учени от Брюксел.

» Прочети

Пушенето по време на бременност води до менингит на детето

10.12.2012 (Коментари: 0)

Пушенето по време на бременност засяга бебето още докато е в утробата на майка си и засилва риска от развитие на остра форма на менингит през първите години от живота.

» Прочети