НОВИНИ

Малки трикове в кухнята за по-лесно и вкусно готвене

1 юни 2023 12:00 | Коментари: 0
Малки трикове в кухнята за по-лесно и вкусно готвене

Не е задължително да сте професионални готвачи, за да знаете и ползвате някои трикове в кухнята. Ето няколко идеи, които могат да ви влязат в употреба.

За да смекчите вкуса на кафето и да му придадете кремообразен аромат и нежност, добавете много малко парче масло към джезвето, преди то да кипне.

Патладжаните няма да са толкова мазни след изпържването, ако преди това ги запечете във фурната или микровълновата и едва след това ги наредите в добре загрят тиган с малко олио. По-добре е да не прехвърляте патладжаните веднага в чинията, а първо върху кухненска хартия, която също ще абсорбира излишното масло.

Месният бульон ще бъде по-богат, ако мръвката се постави в тенджерата, докато водата е още студена. Ако месото се сервира като второ ястие, то трябва да се сложи в тенджера, когато водата вече заври. Бульонът е по-малко богат, но месото остава сочно и вкусно.

Ако искате да получите вкусни зеленчуци при варене, трябва да ги поставите във вода, след като водата заври. И обратното - ако искате бульонът да е вкусен, трябва да започнете да варите зеленчуците в студена вода.

Ако имате спешна нужда от майонеза, а у дома има само заквасена сметана, можете лесно, просто и бързо да я замените. За да направите това, добавете разбит жълтък и 1 чаена лъжичка горчица към сметаната и разбъркайте добре.

За да не се слепва оризът или макароните по време на готвене, трябва да добавите малко слънчогледово олио или зехтин към водата или да измиете със студена вода в гевгир след приготвянето.

 

Вместо с галета можете да панирате месото със смлени орехи. Така хем ще е по-вкусно, хем и по-полезно, пише "Телеграф".

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Д-р Емилова каза как да разтоварим организма след празничното преяждане

След като празниците минаха е добре да направим един, два или три дни на плодове, чай и мед, в зависимост от това колко и каква храна сме консумирали, каза д-р Людмила Емилова в "Денят на фокус" по радио "Фокус". » Прочети

Тежки удари на съдбата за две зодии през май

Астролози отправиха сериозно предупреждение към две зодии. » Прочети

Светла сряда е, изпълнявт се два обичая

Нa Cвeтлaтa cрядa oт Cвeтлaтa ceдмицa ce изпълнявaт двa oбичaя. » Прочети

Не правете тези неща през май! Опасно е за вас и близките ви!

Суеверията често се възприемат като неоснователни вярвания, свързани с религията. » Прочети

Вредно ли е готвенето на газ?

Всеки, който готви на газ, се радва на плюсовете - директен огън, температура и пламък, които лесно се регулират. » Прочети

Щастлив обрат за тези зодии през май

Астролозите вярват, че май 2024 г. » Прочети

Светли Вторник е, почитаме Богородица

На Светъл вторник Християнската Църква почита живота и делото на пресвета Богородица, на архидякон Стефан и на свети апостол Андрей Първозвани. » Прочети

Ако той прави тези неща, значи е луд по вас!

В днешно време може да се окаже истинско изпитание да намерим правилния за нас човек. » Прочети

От днес започва Светлата седмица

От днес започва Светлата седмица, наречена така, защото Възкресението на Христос донася просветление за всички. » Прочети