НОВИНИ

Юмейхо повлиява над 190 заболявания

9 април 2010 12:44 | Коментари: 4
Юмейхо повлиява над 190 заболявания

Юмейхо повлиява над 190 заболявания. Това съобщи Валентин Мирчев, преподавател и инструктор четвърта степен по Юмейхо на Петата национална СПА конференция в хотел Helios Sра & Resort, Златни пясъци. Според него тази система от техники предотвратява и лекува заболявания като дископатии, дискови хернии, гръбначни и тазови изкривявания, шипове, коксартрози, гонартрози, плексити, ишияс, главоболие, мигрена, безсъние, полова слабост и безплодие, сърдечносъдови проблеми, страхови неврози и др.

„В света има различни масажни техники. Всеки метод, при който се използват ръцете върху тялото на човека, се нарича масаж. Но Юмейхо не е масаж. Това е терапия, която се осъществява с помощта на ръцете и разполага с различни методи и техники за „вкарването“ на човека в равновесие“, обяснява Валентин Мирчев.

Когато човек е във вътрешно равновесие, има собствена жизнена сила и възможност за себелечение. Според Мирчев това е източен метод за увеличаване на жизнените сили на организма чрез завръщането му към природата, метод на хълбочно-изправяща и притискащо-месеща (разтриваща) профилактика. Въвеждането и създаването на Юмейхо като система е направено от Отсуки Масаюки, по-известен под псевдонима Масаюки Сайони.

„Когато се появи хърбочно-ставно разместване, телесното тегло губи равновесието си върху краката и това води до увреждане на гръбначния стълб и костната структура на тялото. Хълбочното разместване също така причинява болка и напрежение на телесната мускулатура и съединителната тъкан, като в крайна сметка смущава кръвообращението“, категоричен е преподавателят по Юмейхо. Според него това е една от главните причини, водеща до радица заболявания.

Хората, които живеят в големите градове, са изложени на най-голям риск. Те не се движат достатъчно. „Всяка част от човешкото тяло, която не е достатъчно активна, според природните закони е предразположена към атрофия. Това води до влошаване на функциите на редица вътрешни органи в тялото“, каза още Мирчев.

Теглото на човешкото тяло, когато е във вертикална позиция, е разпределено еднакво както върху десния, така и върху левия крак. В идеалния случай относителната дължина на двата крака е еднаква. „Когато човек е болен, при него се забелязват патологични промени в единия крак. Тогава върху другия крак се премества по-голямата част от тялото. Тези промени повлияват отрицателно на гръбначния стълб, като впоследствие се повлияват отрицателно и вътрешните органи“, уточнява Мирчев. Ето защо той препоръчва Юмейхо техниката за възстановяване на вътрешния баланс на тялото.

Юмейхо има седем степени. На всеки две години степента трябва да се защитава или повишава пред представител на Центъра за превантивна медицина в Токио. За да са сигурни, хората трябва да търсят специалисти с по-високи степени и доказали, че могат да работят. При съмнение, че даденият специалист не е достатъчно добър, човек може да се обърне към Юмейхо сдружението в България.

Етикети: СПА, масаж
Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (4)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: Валентин Мирчев  |  Дата: 17.02.2016 17:22

Към коментарът на Гергана! Съжалявам за неприятните последици от направеното юмейхо върху вас! Когато юмейхо се изпълнява правилно не би трябвало да се чупят ребра! За медицинското образование! Това че някой има медицинско образование не означава че юмейхо ще бъде изпълнено правилно! Не е коректно да се говори и да се поставят всички юмейхоисти под общ знаменател! Не искам и да коментирам колко хиляди хора / според статистиката в България/ умират от лекарски грешки!
Към Валентина ! Да не говори за противоречия и каши! Да не говори за медицинско образование! Създаването на юмейхо е с цел всеки да се запознае и ако иска да се научи да го практикува и помага на близките си! За професионално обучение си има условия и е необходимо време за да може юмейхоист сам да работи и това време е около 3 години!

Автор: Валентин Мирчев  |  Дата: 17.02.2016 16:17

Предимства и възможности на юмейхо
Човешкото тяло има такова устройство /структура, конструкция/ , че може да се възстановява само. Природната /естествената/ способност да се справи /преодолее/ с нарушените нормални дейности на организма, като болка, страдание, слабост, болести….и др. е след най-забележителните явления. Това се нарича естествени регулаторни способности или както ги наричат на изток жизнени сили.
Основният извод при прилагане на юмейхо, е че основната му цел е да възвърне равновесието и центъра на тежестта в тялото и като следствие на това да се въздейства върху заболяването, симптома или неразположението.
Именно това, че се работи директно върху нарушеното равновесие т.е. върху основната причината за заболяванията и косвено /индиректно,по заобиколен път/ върху заболяванията, а не в обратен ред, юмейхо се отличава /разграничава/ от всички други конвенционални /общо приети, договорени, възприети/ и алтернативни /други възможни/методи.
Защо ни е необходимо това равновесие?
Подчертавам /обръщам внимание, придавам значение…/, че прилагайки юмейхо ние не лекуваме, а чрез правилната диагностика според теорията на центъра за тежестта, омесването, наместването… ние възстановяваме и постигаме равновесието, чрез което организма има възможност да се възстанови своите регулаторни способности /жизнени сили/. Равновесието или желаната от нас костно ставна симетрия /пълно съответствие в разположението на частите на едно нещо по отношение на центъра му, на средата му или на една ос/ между двете половини на тялото освен,че дава възможност на кръвния и лимфния поток да са оптимални, костите правилни в ставите, мускулите в нормален тонус /благоприятни, най-близки до желаните условия/ дава и възможност на така наречените на изток жизнени сили или в конвенционалната медицина регулаторни способности да функционират /да работят, изпълняват/ оптимално /благоприятно/, според личната природна даденост на човека.
Юмейхо има свое собствено съдържание:
Вертикалния /отвесния/ натиск и тласък в юмейхо е много важен! Правилното му изпълнение води до най-безпогрешния /точен, верен/ лимфен дренаж на тялото! Този натиск и тласък, който е на повече от 1000 години доказва своята дълбока и логична характеристика /ускорява кръвната циркулация и локалния метаболизъм, лимфата ще се прочисти изцяло и нейната ключова роля в в дейността на имунната система ще увеличи съпротивителните сили, ще стимулира гръбначно мозъчният поток и ще балансира организма на енергийно ниво/, чрез които резултатите от метода са повече от отлични. Ръчните /мануалните/ техники при които се извършва наместване /манипулации, тракции, мобилизации/ според теорията на центъра на тежестта, заедно с омесването и по горе споменатия отвесен натиск и тласък са една отлично, една превъзходно съчетание,чрез което ще имате много добри резултати за възстановяване на човешкото тяло.
За курсове, обучение, презeнтации….
www.yumeiho.bg Тел: 0898 395636 0899 192625 Валентин Мирчев
За да няма недоразумения това е коректна и правилна информация

Автор: Gergana  |  Дата: 11.04.2014 16:25

Имах неблагоразумието да се подложа на Юмейхо терапия в Академия на здравето 'Свети Лука" в София на улица 'Веслец"24 и през ноември 2013 след така наречената "терапия" си тръгнах с две счупени ребра. Не допускайте мойта грешка да се доверите на "юмейхо терапевти " без медицинско образование.Не познават анатомията и физиологията на човешкото тяло и последствията от действията на подобни самозванци са страшни.
Те не само ,че няам да ви помогнат,а много сериозно ще ви навредят .В България се произвежадт дузини "юмейхо терапевти" ,които обещават да избавят българският народ от поне 190 заболявания.Реално обаче и най добрият лекар не може да Ви избави от последствияат на техните самоандеяни действия.

Автор: Валентина  |  Дата: 21.10.2013 15:34

Има много противоречия и несъответствия в описанието на методиката. Не се разбира защо се говори за юмейхо терапия, след като методът не лекува. В същия момент твърдите, че повлиявате/лекувате редица заболявания. Говорите за Сайонжи масаж, но юмейхо не било масаж- пълна каша. Очевидно е, че нямате медицинско образование.

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Какви са разликите между лимона и лайма?

25.04.2024 (Коментари: 0)

В готвенето на цитрусови плодове лимонът и лаймът се използват много често. » Прочети

Мравчено дърво: Чаят от лапачо - витаменинен микс и панацея за много болести

25.04.2024 (Коментари: 0)

Лапачо или Тахебо е напитка, приготвена от вътрешната кора на дървото Розово лапачо, разпространено в горите на Аржентина и Перуанските Анди. » Прочети

Месец май - успешен за всички зодии, но носи огроччно щастие и успехи на тези зодии

25.04.2024 (Коментари: 0)

Месец май е ласкав и добър месец за всеки един зодиакален знак по волята на небесното подреждане, твърдят астролозите и, разбира се, веднага правят уговорки и броят изключения. » Прочети

Няклко доказани начина да отслабнете без диета или спорт

24.04.2024 (Коментари: 0)

Има много ефективни стратегии за отслабване, но ако се чудите как да отслабнете, без да спортувате, има научно подкрепени методи за това. » Прочети

Екзотичният плод аки - здраве от Ямайка

24.04.2024 (Коментари: 0)

Има един плод, който помага за понижаването на холестерола и подобрява здравето на сърдечно-съдовата система. » Прочети

Разболява ли ни глутенът: Мит или истина?

24.04.2024 (Коментари: 0)

Глутенът няма добра слава: все повече хора явно имат непоносимост към тази белтъчна съставка в пшеницата и някои други зърнени култури, пише Deutsche Welle. » Прочети

Какво разкрива за вас последната цифра от годината ви на раждане?

24.04.2024 (Коментари: 0)

Според китайския календар последната цифра на рождената ни година разкрива много любопитни детайли за нашата личност и за живота ни като цяло. » Прочети

Ето кои са храните срещу бръчки по лицето

23.04.2024 (Коментари: 0)

Консумацията на храни, които повишават съдържанието на колаген, може да помогне за подобряване на здравината на кожата и по този начин да изглади бръчките по лицето, казва лекарят Дейв Райли. » Прочети

Знаете ли зaщo нe ce пpaзнувa 40-гoдишнинa?

23.04.2024 (Коментари: 0)

Хoрaтa oбичaт дa вярвaт в cуeвeрия. » Прочети