НОВИНИ

Какво трябва да знаем за целувката

15 август 2022 09:00 | Коментари: 0
Какво трябва да знаем за целувката

Никъде няма инструкции за това как да направим целувките неповторими, но те заемат голяма част от личния ни живот, а източниците, от които се учим, далеч не са научни.

Целувките наистина са важни

Проучванията сочат, че колкото по-често се целуваме с партньора си, толкова по-удовлетворени сме от връзката ни с него.

59% от мъжете и 66% от жените споделят, че са прекратили връзката си, заради това, че партньорът им не се целува добре!

Истината е, че хората помнят първата си целувка много по-ясно, отколкото първият си полов контакт – според психолога Джон Боханън от Универистета Бътлър.

Освен това, той разказва още, че сме склонни да си спомним приблизително 90% от детайлите, свързани с първата ни романтична целувка.

Психологично проучване сочи, че мъжете, които целуват съпругите си преди работа, живеят 5 години по-дълго, имат с 20-30% повече доходи и е по-малко вероятно да станат жертва на автомобилен инцидент.

Все пак, учените твърдят, че не самата целувка е причината за това, а отношението на целуващия/целунатия човек – той е по-склонен да започва деня си положително и да води по-здравословен начин на живот.

Защо се целуваме?

Според научната литература, хората се целуват, защото по този начин разбират дали партньорът е подходящ или не е добра партия.

Размяната на "информация” посредством целувката може дори на подскаже за нивото на ангажираност на партньора и генетичната ни съвместимост.

Редица проучвания под името "Науката за целувнето – какво говорят устните ни” показват как се разглежда целувката:

1. Тя е от по-голямо значение за жените, отколкото за мъжете.

2. Жените се фокусират върху вида на зъбите на мъжа и устната им хигиена.

3. Мъжете са по-склонни да виждат целувката като една стъпка преди сексуалния контакт.

Как да разберем ако някой иска да ни целуне?

Тази дилема предизвиква най-много нервничене и неловкости от всичко друго, свързано с целуването.

Науката казва, че всичко е въпрос на "проникаване” в личното пространство на партньора и "оценка” на неговата реакция.

Съвет за жените

1. Отворете устните си малко повече – проучваният показват, че мъжете предпочитат "по-влажни целувки с по-голямо участие на езика”

2. Бъдете по-инициативни.

3. Бъдете по-агресивни и заемете активната позиция в целувката.

Целувката в сънищата – какво символизира?

От това да поздравиш някого до това да покажеш любовта си, като един от най-интимните начини на изразяване, целувката играе огромна роля през нашия буден живот. Така, че е напълно нормално тя да се появи и в сънищата ни. Но целувката е далеч от просто целувка в съня.

От детството си ние сме захранени с истории за магически целувки, със силата да събуждат (спящата красавица), силата да променят нещо грозно в нещо желано.

Чували сме и за исторически фабули като тази за Антонии и Клеопатра, Клеопатра се самоубила с "целувка” от змия, раждайки фразата "Целувка на смъртта".

В светлината на тези истории можем да разберем, че вероятно целувката за нашето подсъзнание може да има много и различни значения.

Едно от най-важните неща, както е обикновено при тълкуването на сънищата е да погледнем кого или кой ни целува/ме, каква е целувката (бързо и леко докосване до бузата или страсната целувка на любовник) и как сме се почувствали след това.

Отговорите на тези въпроси могат да дадат обяснение на въпроса какво означава тази целувка.

Кратко обяснение на възможните значения на целувката в сънищата:

Ако целувате настоящия си партьор може да означава, че имате нужда от повече интимност във връзката Ви която Ви липсва, но също така може да е отражение и на Вашите дълбоки чувства.

Да целунете някой от Вашия пол (ако сте хетеросекксуален), може да е индикация за това, че се нуждаете от по-близка връзка със себе си или някаква част от Вас която пренебрегвате или също може да означава, че трябва да почнете да приемате себе си такъв какъвто сте.

Целуването на някой който не Ви привлича или дори Ви отблъсква и Ви оставя със странни и смесени дори неприятни чувства, може да показва, че сте въвлечени в някаква ситуация в живота си в която се чувствате неприятно и отблъскващо защото не желаете да бъдете част от нея, но не знаете как да се измъкнете.

Да целунете някой към когото проявявате някакъв интерес може да означава, че просто на сън изживявате някаква фантазия от будния си живот.

Да бъдете целунати от любовник който съществува само в сънищата Ви, някой когото никога не сте срещали но намирате за силно атрактивен и привлекателен в съня си, може да показва, че си "осигурявате” на сън нещо което Ви липсва в будния Ви живот. Нещо което искате да откриете и в истинския си партньор. Но може и да означава, че просто търсите връзка с някоя част от себе си която поради някаква причина пренебрегвате.

Тези кратки възможни тълкувания са само за да Ви дадат насока за възможното значение, символите в съня са строго индивидуални и само Вие може да определите какво точно означава целувката за Вас.

Фокусирайки се върху чувствата които поражда целувката и конкретните образи или образ който Ви целува или целувате ще можете да определите значението на целувката и това какво тя символизира за Вас.

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Лекар каза как да пресметнем колко калории да поемамаме дневно

29.04.2024 (Коментари: 0)

Хубаво е за един човек да консумира риба поне веднъж в седмицата. » Прочети

Кои храни потискат апетита?

29.04.2024 (Коментари: 0)

Всички знаем, че някои храни ни засищат повече от други, но това не е всичко. » Прочети

ТАРО хороскоп до 5 май за всяк зодия

29.04.2024 (Коментари: 0)

Овен - Седмица камъниПоражениеПериод, в който управление, власт, авторитети и всякакви теми, свързани с правната страна на нещата, ще имат превес в нашия живот. » Прочети

Велики понеделник е: Започва Страстната седмица. Какво се прави, а какво - не

29.04.2024 (Коментари: 0)

Страстната седмица, която предшества Великден, е символ на духовното пречистване и смирение на човека. » Прочети

Колко време сън е нужно за всяка възраст?

28.04.2024 (Коментари: 0)

В идеалния свят бихме имали лукса да си лягаме рано и след това да се събуждаме рано, отпочинали за един продуктивен ден. » Прочети

Какво се яде на Цветница?

28.04.2024 (Коментари: 0)

Цветница е подвижен християнски празник, който се празнува една седмица преди Великден. » Прочети

13 растения, пазещи от злини дома ни

28.04.2024 (Коментари: 0)

Древните славяни не са можели да си представят живота без амулети. » Прочети

Ето кои са нещата в дома, блокиращи парите ви

27.04.2024 (Коментари: 0)

Кой не иска да има повече пари? Да се чувства по-стабилен и спокоен финансово? Всеки би го искал. » Прочети

Внимавайте с тези плодове - пречат на отслабването!

27.04.2024 (Коментари: 0)

Не всички плодове допринасят за бърза загуба на тегло и задържане на мечтаната фигура. » Прочети