НОВИНИ

Пет храни само за празен стомах

22 юни 2022 18:43 | Коментари: 0
Пет храни само за празен стомах

Въпреки че е много важно да обръщаме внимание на храната, която приемаме, трябва да внимаваме и по кое време на деня консумираме определен вид храна.

Закуската е много важно хранене – може или да оправи, или да развали деня ви, пише Femina.in.

Органите ви се нуждаят от време, за да се събудят и да се "раздвижат". Диетоложката Ловнет Батра от Ню Делхи е съставила списък с храни, които ще ускорят метаболизма ви и ще бъдат страхотно „гориво“ за тялото ви, за да започне успешно деня, предаде БГНЕС.

Ето храни, които трябва да консумирате на закуска или на празен стомах:

1. Бадеми

Бадемите са богати на най-важните витамини и минерали и е много полезно да изядете 5 до 10 бадема след дълъг период без ядене. Това ще ни осигури много хранителни вещества и няма да чувстваме глад толкова често през деня.

Чудесна идея е да накиснете бадемите във вода, защото така те имат още по-голяма сила – кората на този плод съдържа танин, който подобрява усвояването на хранителните вещества, а когато бадемовата кора е добре накисната, хранителните вещества се отделят по-лесно.

2. Мед с топла вода

Всеизвестно е, че тази комбинация подобрява храносмилането и има благоприятен ефект върху имунната система, а когато се приема на празен стомах – има чудесен ефект върху обмяната на веществата.

За разлика от много напитки за отслабване, които се препоръчват, комбинацията от вода и мед, понякога с добавка на лимон, има много малко калории, осигурява енергия и насърчава детоксикацията.

3. Стафиди

Стафидите съдържат висока концентрация на калий и желязо. Накиснете стафидите във вода за една нощ, тъй като това ще увеличи усвояването на хранителните вещества.

Тъй като стафидите са пълни с естествени захари, те повишават енергията сутрин и ви подготвят за останалата част от деня. Освен това помагат за регулиране на нивата на кръвната захар.

4. Диня

Идеалното време да се насладите на динята е сутрин, тоест идеално е да се яде на гладно, защото е много богата на електролити, лека е и има много различни хранителни вещества.

5. Семена от чиа

Тези малки семена съдържат всичките девет незаменими аминокиселини, а има и есенциални мастни киселини, магнезий, желязо, витамини от група В. Препоръчително е семената от чиа да се приготвят предишната вечер или след това да се оставят да престоят във вода или мляко, за да набъбнат, след което се смесват с пресни плодове. 

снимка: Pixabay

 

 

Източник: novinite.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Финансов хороскоп за м. май

Финансовият хороскоп за май е позитивен и вдъхновяващ за повечето зодии. » Прочети

Разпети петък е - най-тъжният ден за християните. Вижте какво НЕ се прави

Страстният петък е най-строгият ден в предвеликденската подготовка и най-тъжният ден сред християните. » Прочети

Пухкав козунак на конци по рецептата на баба

В навечерието сме на един от най-големите и светли християнски празници - Възкресение Христово. » Прочети

Късметлийските дни през май за всяка зодия

Овен (21 март-20 април)Енергията на този месец благоприятства добрите дела, така че намерете възможност да помогнете на тези, които се нуждаят от вашата подкрепа. » Прочети

Велики четврътък - най-важният ден от Страстната седмица. Какво НЕ се прави

Велики четвъртък, най-важният ден от Страстната седмица и първият преди празника Възкресение Христово, в който според традицията се боядисват яйца. » Прочети

Защо да ядем лешници?

Навремето основателят на Османската империя препоръчвал на войниците си да консумират лешници преди битки, вярвайки, че те подпомагат силите им. » Прочети

Да тичаш назад: Полезно ли е, или е само мода?

Твърди се, че бягането назад облекчава болките при остеоартрит и подобрява координацията на тялото. » Прочети

Ретраграден Плутон от днес до 12 октомври: Какво ни носи?

Най-малката и най-влиятелна планета на Слънчевата система става ретроградна на 1 май, сигнализирайки за период на връщане към това, което е било от значение за вас през януари 2024 г. » Прочети

Велика сряда: Какво повелява традицията на този ден

В деня на Светата и Велика сряда се припомня едно от последните събития преди спасителните за нас страдания на Господ: за многоценното миро, което в искреното си разкаяние една грешница изляла върху главата на Спасителя (Мат. » Прочети