НОВИНИ

Само Търговищко все още не е в червената зона

17 март 2021 09:02 | Коментари: 0
Само Търговищко все още не е в червената зона

27 области вече са в "червената" зона. Единственото изключение е област Търговище. В пет региона заразените са над 600 на 100 000 души, предаде БНТ.

От днес се преустановяват присъствените учебни занятия за учениците от 5. до 11. клас в габровска област до 3 април.

На онлайн обучение преминават и студентите от Техническия университет в града. В област Враца също в училище остават само децата до 4. клас, а в специализираните институции за социални услуги няма да се допускат посещения на външни лица.

Въпреки повишения брой заразени в Плевен отварят моловете при засилен контрол. Културни мероприятия също ще могат да се провежда, при 30% заетост на местата.

София и областта са пред пълно затваряне, заради коронавируса. Натискът върху лечебните заведения се увеличава. Лекарите констатират също, че расте броят на децата, приети в болници с COVID-19. Здравните власти предлагат училища, молове, заведения, фитнес зали и кина да бъдат затворени. Зелените коридори за пазаруване на възрастни остават.

Окончателното решение за ограниченията в София ще бъде взето днес на заседание на Областния щаб.

Бургас има най-много заразени на 100 000 души - вече над 720. Над 90% от капацитета на болниците е запълнен. Там обаче не можаха да достигнат до решение какви точно мерки да бъдат предприети.

И в Благоевградско ситуацията е сложна. В болницата в Гоце Делчев свободни места няма. Няма и възможност да бъдат разкрити нови.

В Сандански и Петрич също. Единствената болница в Шумен вече е над предела си и болни се налага да се извозват до Варна.

От три седмици в Добрич и Балчик няма свободни реанимационни легла - единствените 6, с които разполагат са заети. В Карлово и Сопот COVID отделенията са запълнени. Пациентите се пренасочват към Пловдив.



Източник: novinite.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Не правете тези неща през май! Опасно е за вас и близките ви!

Суеверията често се възприемат като неоснователни вярвания, свързани с религията. » Прочети

Вредно ли е готвенето на газ?

Всеки, който готви на газ, се радва на плюсовете - директен огън, температура и пламък, които лесно се регулират. » Прочети

Щастлив обрат за тези зодии през май

Астролозите вярват, че май 2024 г. » Прочети

Светли Вторник е, почитаме Богородица

На Светъл вторник Християнската Църква почита живота и делото на пресвета Богородица, на архидякон Стефан и на свети апостол Андрей Първозвани. » Прочети

Ако той прави тези неща, значи е луд по вас!

В днешно време може да се окаже истинско изпитание да намерим правилния за нас човек. » Прочети

От днес започва Светлата седмица

От днес започва Светлата седмица, наречена така, защото Възкресението на Христос донася просветление за всички. » Прочети

Честваме Св. Георги: Вижте какви са забраните на празника

Днес е Гергьовден - денят на Светия великомъченик и воин Георги Победоносец. » Прочети

Христос Воскресе!

Великден е! Днес целият християнски свят чества възкръсването на Иисус Христос. » Прочети

Няколко имена за момичета и момчета, привличащи успеха

Всички знаем, че името на един човек говори много за него и винаги е първото нещо, което научаваме, когато се запознаваме с някой нов човек. » Прочети