НОВИНИ

Медицински сестри окупираха Министерски съвет, искат реформи

15 декември 2019 15:17 | Коментари: 1
Медицински сестри окупираха Министерски съвет, искат реформи

Медицински сестри и здравни работници от цялата страна се събраха на протест пред Министерски съвет днес, предаде БГНЕС.

Протестиращите опънаха палатка и заявиха, че ще остане там, докато не се срещнат с премиера Бойко Борисов. Готови са да останат на площада и през нощта.

„Дано да има смелостта да се срещне с едни врякащи жени, които вече са овластени и от следващата година, дай боже, да сме трънчето в петата на всеки работодател и всеки, които не спазва закона. Не знам колко ще сме успешни, но знам, че няма да се откажем”, закани се медицинската сестра Мая Илиева, председател на новоучредения Синдикат на медицинските специалисти.

„Протестът не е за заплати, а за реформи в системата. Държавата отпусна милиони левове, които не е ясно къде отиват и потъват като в каца без дъно”, заяви още Илиева. „Искаме да сме сигурни, че правилно ще се разпределят. В момента те ще отидат както и преди – при същите хора, които крадяха и досега. Визирам болници, които не спазват законодателството. Работи се на 24, 36, 48-часови смени, има хора без медицинско образование. Съгласете се, че това не е реформа”, каза тя.

Пред входа на бившия партиен дом беше опъната палатката, която през последните месеци стоеше закотвена пред парламента, и пред здравното министерство. На нея медиците са поставили исканията си.

Илиева с разочарование отбеляза, че винаги са давали гласност и на пациентите, но и днес, както предишните пъти, такива няма да ги подкрепят. „Няма ги, защото са отчаяни от цялата политическа безотговорност“, обяснява отсъствието им Илиева.

Медиците показаха фишове, на които пише, че получават 620 лева, а според здравният министър са 950 лв.

На въпрос на БГНЕС какво се промени след серията от протести през последните месеци, Мая Илиева каза, че са се повишили заплатите с 50-100 лева. Заради активната си дейност по време на протестите тя беше уволнена. От скоро обаче има нова работа, но не пожела да каже къде. 

Източник: novinite.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (1)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: Claudia Klein  |  Дата: 20.12.2019 09:11

Здравейте и добре дошли в глобалните кредитни услуги на Spotcap, казвам се Клаудия Клайн, аз съм кредитор, а също и консултант по заем.

Нуждаете ли се от остра финансова подкрепа? имате ли нужда от заем за различни цели? ако отговорът ви е да, ще ви посъветвам да се свържете с моята фирма чрез | spotcapglobalservices@gmail.com | или ни изпратете съобщение на WhatsApp: +4915758108767 | и имате заем в акаунта си в рамките на 24 часа, защото ние предоставяме отлични услуги по заем по целия свят.

Ние предлагаме всякакъв вид кредитни услуги, предлагаме както дългосрочни, така и краткосрочни заеми, а също така можете да вземете заем до 15 милиона евро. Моята компания ще ви помогне да постигнете различни цели с широка гама от продукти за заем.

Знаем, че получаването на легитимен заем винаги е бил огромен проблем За хората, които имат финансов проблем и се нуждаят от решение, много хора намират толкова трудно да получат заем от собствен капитал от местните си банки или други финансови институции поради високия интерес процент, недостатъчно обезпечение, съотношение дълг / доход, нисък кредитен рейтинг или други причини

Няма повече чакане или стресиращи посещения в банката. Нашата услуга е достъпна 24 часа в денонощието - можете да получите заем и да завършите транзакциите си винаги и където ви е необходимо

Ние предоставяме 24 часа заемни услуги от световна класа. За запитвания / въпроси? - Изпратете имейл до | spotcapglobalservices@gmail.com | или ни изпратете съобщение на WhatsApp: +4915758108767 | & Получете отговор за миг.

Вашето семейство, приятели и колеги не е нужно да знаете, че сте с малко пари в брой, просто просто ни пишете и ще получите заем.

Вашата финансова свобода е във вашите ръце!

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Eксперт: внорите бракове со по-щастливи

26.04.2024 (Коментари: 0)

Малко под половината от първите бракове, 45%, завършват с развод, но само 31% от вторите бракове се провалят. » Прочети

Министърът на образованието: Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3%

26.04.2024 (Коментари: 0)

Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3 процента за цялата страна и са по-малко от 100, работим много добре съвместно с Министерството на здравеопазването. » Прочети

Как да се справим със сенната хрема?

26.04.2024 (Коментари: 0)

Алергичният ринит, известен още като сенна хрема, е много повече от обикновено сезонно неразположение. » Прочети

Пролетна диета за всеки

26.04.2024 (Коментари: 0)

По това време на годината започваме да обръщаме особено внимание на фигурата си. » Прочети

Ето кои са късметлийските дни през май за всяка зодия

26.04.2024 (Коментари: 0)

Овен (21 март-20 април)Енергията на този месец благоприятства добрите дела, така че намерете възможност да помогнете на тези, които се нуждаят от вашата подкрепа. » Прочети

Какви са разликите между лимона и лайма?

25.04.2024 (Коментари: 0)

В готвенето на цитрусови плодове лимонът и лаймът се използват много често. » Прочети

Мравчено дърво: Чаят от лапачо - витаменинен микс и панацея за много болести

25.04.2024 (Коментари: 0)

Лапачо или Тахебо е напитка, приготвена от вътрешната кора на дървото Розово лапачо, разпространено в горите на Аржентина и Перуанските Анди. » Прочети

Месец май - успешен за всички зодии, но носи огроччно щастие и успехи на тези зодии

25.04.2024 (Коментари: 0)

Месец май е ласкав и добър месец за всеки един зодиакален знак по волята на небесното подреждане, твърдят астролозите и, разбира се, веднага правят уговорки и броят изключения. » Прочети

Няклко доказани начина да отслабнете без диета или спорт

24.04.2024 (Коментари: 0)

Има много ефективни стратегии за отслабване, но ако се чудите как да отслабнете, без да спортувате, има научно подкрепени методи за това. » Прочети