НОВИНИ

Пълнени патладжани

26 юли 2016 14:00 | Коментари: 0
Пълнени патладжани

 

2 патладжана

- Една пръчка от целина

- Парче от праз

- лук

- 1 чаена чаша фина гранулирана соя  

- 1 малка зелена чушка

- 1 домат

-  сол

- А чаена лъжичка червен пипер

- риган

- зехтин

- бирена мая (по желание). 

Съставките за сос бешамел:

- 4 супени лъжици зехтин

- 4 супени лъжици брашно

- Индийско орехче

- сол

- мляко

Приготвяне на плънката:

Нарязваме патладжаните на половина. За да омекнат можем да и ги поставим във фурната за 10 минути при 200 º или да ги сложим във вряща вода за същото време.

В купа с топла вода накисваме 1 чаена чаша фина гранулирана соя.

Загряваме малко зехтин в тиган . Докато чакаме патладжанът да омекне нарязваме останалите зеленчуци и ги задушаваме леко в тигана, добавяме червен пипер , сол и риган на вкус. Добавяме и соята.

След 10 минути взимаме патладжана и с лъжица изрязваме вътрешността. Накълцваме тази част от патладжана и го добавяме към останалите зеленчуци в тигана.

В същото време започваме да правим бешамела.

Сипваме 4 лъжици зехтин в отделен тиган.Добавяме 4 лъжици брашно и го запържваме леко на слаб огън. Добавяме мляко около една и половина чаена чаша. Разбъркваме сместа докато се получи гладка каша, оставяме я да поври няколко минути, накрая добавяме индийско орехче и сол на вкус.

Когато бешамела и плънката са готови, напулваме издълбаните патладжани с плънката, а после ги заливаме със соса бешамел. Можем да ги поръсим с бирена мая, или кашкавал.

Така приготвените патладжани ги печем във фурна за 15 минути при 200 градуса.

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

По-полезен ли е замразеният хляб?

Според публикации в TikTok замразяването на хляба го прави по-здравословен. » Прочети

Няколко важни супер ползи от оцета

Повечето домакини са свикнали да използват оцета за готвене, не подозирайки, че този продукт има още няколко разновидности. » Прочети

Финансов хороскоп за м. май

Финансовият хороскоп за май е позитивен и вдъхновяващ за повечето зодии. » Прочети

Разпети петък е - най-тъжният ден за християните. Вижте какво НЕ се прави

Страстният петък е най-строгият ден в предвеликденската подготовка и най-тъжният ден сред християните. » Прочети

Пухкав козунак на конци по рецептата на баба

В навечерието сме на един от най-големите и светли християнски празници - Възкресение Христово. » Прочети

Късметлийските дни през май за всяка зодия

Овен (21 март-20 април)Енергията на този месец благоприятства добрите дела, така че намерете възможност да помогнете на тези, които се нуждаят от вашата подкрепа. » Прочети

Велики четврътък - най-важният ден от Страстната седмица. Какво НЕ се прави

Велики четвъртък, най-важният ден от Страстната седмица и първият преди празника Възкресение Христово, в който според традицията се боядисват яйца. » Прочети

Защо да ядем лешници?

Навремето основателят на Османската империя препоръчвал на войниците си да консумират лешници преди битки, вярвайки, че те подпомагат силите им. » Прочети

Да тичаш назад: Полезно ли е, или е само мода?

Твърди се, че бягането назад облекчава болките при остеоартрит и подобрява координацията на тялото. » Прочети