НОВИНИ

108-годишен йога учител дава съвети за дълголетие

26 юни 2016 14:00 | Коментари: 0
108-годишен йога учител дава съвети за дълголетие

Легендарният 108-годишен йога учител Свами Дев Мурти е отново в България след цели 40 години. Той е известен с невероятни изпълнения като това да легне на натрошени бутилки, върху него слагат чугунена плоча, а върху нея се качва слон. Мурти може да задържи с ръце четири автомобила, които тръгват с пълна газ, да дърпа със зъби 20-тонен камион, както и през него да мине валяк.

Според йога учителя истинската цел на човека в живота е духовното развитие. Негови ученици са били учителят на Ганди, Неру и Индира Ганди. При посещенията си в Индия идват да се срещнат с него държавни мъже от цял свят и дори ръководителите на тогавашна съветска Русия - Хрушчов и Булганин. В момента йога учителят има редица школи по цял свят, а най-новата му идея е отваряне на школа в София. Посещението му в България е свързано с поредица семинари и практически занимания у нас.  Ето какво още сподели Свами Дев:

"Здравейте, мое скъпо йога семейство. Много съм щастлив, че 40 години след моето завръщане отново има такъв интерес към йогата. Бях много изненадан тогава, че тук срещнах една 127-годишна жена, която беше вегетарианка. Искам да ви кажа, че вие, българите трябва да мислите за себе си, за вашата кръв, тяло - всичко това трябва да е красиво. Аз искам да съм тук с вас - да помагам, да правим йога практики, да помагаме на децата да бъдат вегетарианци и здрави".

Именно вегетарианството е в основата на учението на 108-годишния йога учител:

"Кои сте вие? Вие сте това, което ядете. Но запитайте се кои сте наистина - човек ли сте, демон ли, крадец, убиец...кои сте вие. Толкова красиви човешки създания сте и толкова много харесвате животните - гледате ги, а след това обаче ги убивате. Животните правят толкова много за вас. Например, козата яде трева, а след това ви дава мляко. А вие след това какво давате?! Водата и въздухът са безплатни, а вие какво правите - пушите цигари, с които получавате инфекции, ядете месо, пиете кафета, вино и всякакви подобни неща. Това, което ядете, това сте вие. Ако ядете пиле, вашето мислене ще е като на пиле, ако  ядете прасета съответно и вашето мислене ще е такова. Животните са наши добри приятели, от нашето семейство, а ние убиваме тези членове на семейството ни. Защо? Какво са ни направили? Решете за 40 дни да станете вегетарианци и ще видите колко красив ще е вашият сън".

Вегетарианството е част от доброто здраве според философията на Мурти, но има още една причина, която води до човешките заболявания, а именно изправянето на човека на два крака по време на еволюцията. Според Мурти това води до натиск върху органите на човека, причинен от тежестта на горната част на тялото.

Този проблем обаче може да бъде премахнат със специални упражнения:

Упражненията на йога учителя отнемат само няколко минути на ден и гарантират доброто здраве на всеки човек:

"Ако имате четири минути време, то аз мога да ви помогна да живеете 400 години. Ако стоите изправени с изправен гръбначен стълб и с четири минути практика, вие ще станете красиви и здрави. Всичко, на което уча, е от гледна точка на медицината, животните и човека".

Накрая Мурти завърши с думите:

"Вие животни ли сте или хора? Вие сте хора! Вашият гръбначен стълб е изправен, а не е наведен надолу, така че мислете високо, говорете хубави неща, давайте най-доброто на другите, а вие сте се навели и ядете животните. Как е възможно това...къде отива красотата на човека...".

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Eксперт: внорите бракове со по-щастливи

26.04.2024 (Коментари: 0)

Малко под половината от първите бракове, 45%, завършват с развод, но само 31% от вторите бракове се провалят. » Прочети

Министърът на образованието: Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3%

26.04.2024 (Коментари: 0)

Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3 процента за цялата страна и са по-малко от 100, работим много добре съвместно с Министерството на здравеопазването. » Прочети

Как да се справим със сенната хрема?

26.04.2024 (Коментари: 0)

Алергичният ринит, известен още като сенна хрема, е много повече от обикновено сезонно неразположение. » Прочети

Пролетна диета за всеки

26.04.2024 (Коментари: 0)

По това време на годината започваме да обръщаме особено внимание на фигурата си. » Прочети

Ето кои са късметлийските дни през май за всяка зодия

26.04.2024 (Коментари: 0)

Овен (21 март-20 април)Енергията на този месец благоприятства добрите дела, така че намерете възможност да помогнете на тези, които се нуждаят от вашата подкрепа. » Прочети

Какви са разликите между лимона и лайма?

25.04.2024 (Коментари: 0)

В готвенето на цитрусови плодове лимонът и лаймът се използват много често. » Прочети

Мравчено дърво: Чаят от лапачо - витаменинен микс и панацея за много болести

25.04.2024 (Коментари: 0)

Лапачо или Тахебо е напитка, приготвена от вътрешната кора на дървото Розово лапачо, разпространено в горите на Аржентина и Перуанските Анди. » Прочети

Месец май - успешен за всички зодии, но носи огроччно щастие и успехи на тези зодии

25.04.2024 (Коментари: 0)

Месец май е ласкав и добър месец за всеки един зодиакален знак по волята на небесното подреждане, твърдят астролозите и, разбира се, веднага правят уговорки и броят изключения. » Прочети

Няклко доказани начина да отслабнете без диета или спорт

24.04.2024 (Коментари: 0)

Има много ефективни стратегии за отслабване, но ако се чудите как да отслабнете, без да спортувате, има научно подкрепени методи за това. » Прочети