Омлет с картофи
Странно ли ви звучи омлет с картофи? Може би, защото не можете да си представите вкуса, който се получава между картофа, зеленчуците и яйцето. Но тази страна на пръв поглед комбинация може да ви плени с аромат, вкус и текстура.В същото време тази рецепта е изключително подходяща за обяд, особено ако я комбинирате със сезонна салата, например от моркови с червено цвекло или зеле с моркови и праз лук.Необходими продукти:2 яйца1 малък картоф1/2 червена чушка1 малка глава кромид лук1/2 чаена чаша царевицамалко кубче маслочубрицачерен пиперсол на вкусВ малък тиган сложете малкото парченце масло, обеления и нарязан на тънки филии картоф и затворете тигана с похлупак. Оставете на слаб огън до пълната готовност на картофа. Имайте предвид, че можете да изпече картофа на сух тиган с незалепващо покритие. След като картофа е готов добавете нарязаните на ситно зеленчуци да се задушат заедно с картофа. Най-накрая добавете разбитите яйца, сол, черен пипер и чубрица. Когато омлетът е готов преместете внимателно в чиния.
Източник: fitwell.bg