Кивито бори настинките, астмата и наднорменото тегло
Изследванията показват, че кивито притежава уникалната способност да защитава ДНК-структурите на човешката клетка, благодарение на богатото си съдържание на флавоноиди и каротеноиди.
В него например се съдържа повече витамин С, отколкото в портокалите, както и голямо количество витамини и фитоелементи. Специфичният сладко-кисел вкус на плода го прави много подходящ за закуска, плодови салати и коктейли.
Освен витамин С и бета-каротин, кивито съдържа и значителни количества витамин Е, а благодарение на съотношението между вода и мазнини е наистина перфектен антиоксидант. В този плод има и полезни влакна, които спомагат за нормалното ниво на холестерол в кръвта, както и много калий, магнезий, мед и фосфор.
Заради общото му въздействие върху здравето, специалистите все по-често препоръчват кивито при грипни състояния, астма и наднормено тегло (тъй като глюкозата в него се усвоява много бавно от клетките и така плодът засища нуждата от похапването на нещо сладко).
21.05.2024 ()
Виктор Стоянов, който стана национално известен благодарение на първия сезон на "Ергенът", не спести отрицателното си отношение към Алек Младенов. » Прочети
21.05.2024 ()
Не вярвайте на всичко, което чувате в спалнята. » Прочети
21.05.2024 ()
Потопете се в света на луксозната мода с Karl Lagerfeld обувките: аксесоари с доказано качество, които доминират както по модните писти, така и в индивидуалните гардероби през този сезон. » Прочети
20.05.2024 ()
Ергенът Алекс Младенов разсмя зрителите с нов бисер - че никога не е виждал руси турци, писа "Уикенд". » Прочети
20.05.2024 ()
България с богатото си културно наследство и разнообразна природа е дом на мистични и тайнствени места - от древни светилища до природни феномени. » Прочети
20.05.2024 ()
През новата седмица ще търсим истината в любовта. » Прочети
20.05.2024 ()
В сезона на лапада сме и сега ви предлагаме една рецепта, останала в тефтера на баба от далечни години. » Прочети
19.05.2024 ()
Растението девесил е от едно семейство с копъра, моркова, целината и магданоза, и споделя сходен аромат и вкус с тях. » Прочети