СПЕЦИАЛИСТИ

маг.фарм. Антон Вълев

маг.фарм. Антон Вълев
магистър фармацевт

Маг. фарм. Антон Вълев е завършил фармация през 2001 година във Фармацевтичния факултет при Медицински университет – София със специалност промишлена фармация. През 2002 година специализира клинична фармация в Хановер като стипендиант на Европейското дружество по клинична фармация.

Работил е като отговорен фармацевт в аптека. През 2001 оглавява регионалния склад за лекарства на Фармекспрес ООД за Варна, Добрич и Шумен. След завръщането си от Германия поема отдела по осигуряване на качеството на завода „Българска Роза – Севтополис” град Казанлък. От 2003 година е ръководител на аптека в София, а по-късно основава и ръководи Група за осигуряване качеството на фармацевтичните услуги. През 2006 година основава Педиатрична аптека Ерудита.

Антон Вълев е член на Българското медицинско хомеопатично дружество, на Българската асоциация по педиатрия. През 2010 година е избран за член на Контролната комисия на Българския фармацевтичен съюз, а наскоро и за Председател на Националната аптечна камара.

Интересите на маг.фарм. Антон Вълев са основно в сферата на педиатричната практика, но развива успешно и един модерен клон на аптечното дело – интернет консултациите за пациенти.

През 2007 година екипът му развива концепция за внедряване на нелекарствени методи за лечение и профилактика на заболяванията, които да намалят съществено употребата на лекарствени продукти в детската възраст.