Transmetil - Ademetionine

Медикаментът се използва за лечение на вътречернодробен застой на жлъчка при прециротично състояние и цироза, както и за лечение на вътречернодробен застой на жлъчка при бременни.

Дозировката и продължителността на лечението се определят от лекаря.

Начална терапия: през първите 2 седмици от лечението мускулно или венозно по 5-12 еквивалентно на 300-800 мг дневно.

Поддържаща терапия: 10-25 мг/ден перорално, еквивалентно на 800-1600 мг дневно.

Таблетките TRANSMETIL трябва да се вадят от опаковката непосредствено преди ynoтреба. Те не трябва да се дъвчат, а да се гълтат цели. За постигане на по-добра резорбция на активното вещество по-добър лечебен ефект, се препоръчва таблетките Транметил да не се поемат с храна.

Прокуктът не трябва да се приема ако имате известна свръхчувствителност към лекарственото вещество или някое от помощните вещества. Взаимодействия с други лекарствени средства засега не са известни.

Не се съобщава за значими нежелани ефекти дори след продължително приемане или след лечение с високи дози от препарата. Не се наблюдава привикване или зависимост към лекарството. Рядко, при особено чувствителни пациенти.

Поради киселата среда, в която активното вещество се намира в таблетките, някои пациенти се оплакват от киселини и болки в стомаха. Тези прояви не са значими до степен да наложат спиране приема на лекарството.

Преди употреба се консултирайте с Вашия лекар или с фармацевтите в нашия сайт!« обратно към "Лекарства"