Panangin - Magnesium aspartate; potassium aspartate

Във всяка филмирана таблетка се съдържат 140 mg Magnesium aspartate anhydrous (под формата на 175 mg Magnesium aspartate 4НгО) еквивалентен на 11,8 mgMg2+H158 mg Potassium aspartate anhydrous (под формата на 166.3 mg Potassium aspartate • I/2H2O) еквивалентен на 36,2 mg K+.

Активните съставки на Панангин играят важна роля при различни метаболитни процеси и за функционирането на мускулите, нервната и сърдечно-съдовата системи. Панангин се прилага за лечение на определени хронични сърдечни заболявания като сърдечна недостатъчност или състояния след инфаркт, като допълващо лечение на определени сърдечни аритмии и като добавка на съдържанието на магнезий и калий в храната.

Кога не трябва да се приема Панангин филмирани таблетки?

- Ако сте свръхчувствителни (алергични) към активното вещество или към някоя от останалите съставки на Панангин;

- Ако имате бъбречно увреждане или Адисонова болест (недостатъчност на надбъбречната кора);

- Ако имате проводни нарушения на сърцето;

- Ако имате много ниско артериално налягане.

Лекарството трябва да се приема под лекарски контрол при заболявания, които могат да доведат до повишаване нивата на калий в кръвта.

Ако Вашият лекар не е препоръчал друго, обичайната дневна доза е една или две филмирани таблетки три пъти на ден. Дневната доза може да бъде завишена до три филмирани таблетки три пъти на ден.Стомашната киселина може да намали ефективността на Панангин, затова се препоръчва таблетката да се приема цяла, без да се сдъвква, след хранене.Ако сте приели доза по-голяма от препоръчваната, спрете приема на Панангин и се консултирайте с лекар или фармацевт.

Преди употреба се консултирайте с Вашия лекар или с фармацевтите в нашия сайт!« обратно към "Лекарства"