Постоянна повишена температура

Ако имунитетът ви е нормален и не провеждате някакво лечение, например химиотерапия при заболяване от рак, постоянното леко повишение на температурата трябва да се изследва, ако продължава повече от една седмица. Ако имате температура, придружена с втрисане, или само висока температура - обърнете се към лекар колкото може по-бързо. Ако имате проблем с имунитета или приемате препарат за потискането му - температурата невинаги е повод за безпокойство. Но е задължително вашият онколог или терапевт да направи необходимите изследвания. Постоянната температура може да свидетелства за скрита инфекция - от инфекция на пикочните пътища до туберкулоза. В други случаи високата температура може да бъде предизвикана от такова злокачествено заболяване като лимфома. Температурата може да се повиши при употребата на лекарства или при реакция на организма към определени медикаменти.

Температурата - това е общо състояние на организма, характерно за такива лечими заболявания, като инфекция на пикочните пътища. Но, ако не особено високата температура се поддържа повече от две седмици, трябва да се консултирате с лекуващия лекар. Продължителната и постоянна температура може да предизвика някои форми на рака, туберкулозата и някои други заболявания.

Настоящото е съвет и не е препоръка. Моля не предприемайте самолечение! При наличие на подобни симптоми, посетете личния си лекар!

Настоящото е съвет и не е препоръка. Моля не предприемайте самолечение! При наличие на подобни симптоми, посетете личния си лекар!