

Яжте шамфъстъци срещу стрес
Приемането на шепа шамфъстъци на ден помага за намаляване на уврежданията на тялото в резултат на остър стрес, съобщиха американски учени.
» Прочети

Диета, богата на протеини и бедна на въглехидрати – рискова за сърдечно заболяване
Преди дни в British Medical Journal бе публикувано проучване, проведено сред 43 000 жени, подложили се на Аткинсоновата диета през 1991 и 1992 г.
» Прочети

Да откажем цигарите с ябълки
Хрупкавите плодове и зеленчуци като ябълки и моркови помагат срещу тютюнопушенето, показват резултатите от ново изследване, предаде БГНЕС.
» Прочети

Цветовете от дъгата във вашата чиния
Плодове и зеленчуци в най-различни цветове – каква по-добра възможност, за да осигурите на семейството си добро здраве и да намалите риска от развитие на рак, сърдечни заболявания, диабет, хипертония и други заболявания, свързани със съвременния начин на живот и хранене. » Прочети

Кайсията – полезна за здравето и линията
Полезна колкото ябълката, крушата, портокала и дори повече, кайсията често се пренебрегва като плод. » Прочети

Рибата – кога е полезна, кога – опасна?
Рибата е незаменима част от здравословната диета. » Прочети

За обратния ефект на диетичните напитки
Диетичните газирани напитки, които имат нула калории, могат да предизвикат обратен резултат, предупреждават учените.
» Прочети

Хлябът не е причина за напълняване!
Традиционно хлябът има своето важно място на трапезата на българина. » Прочети

Дневна доза шоколад за превенция на инфаркт
Проучване, публикувано е British Medical Journal, показва, че черният шоколад има свойството да понижава артериалното налягане при хипертоници, както и холестерола. » Прочети

Кога да мислим за хиповитаминоза С (недостиг на витамин С в организма)?
Недостигът на витамин С може да има сериозни последствия за организма, да доведе дори и до смърт. » Прочети

Жаждата като симптом на заболяване
При топло време или след обилно хранене е нормално да изпитвате жажда. » Прочети

Не пропускайте сезона на черешите!
Сега е моментът, когато, отивайки на пазара, първият плод, който ще забележите, са черешите. » Прочети

Хранителната стойност на едно яйце
Яйцата, богати на протеини, са добър и нескъп заместител на месото. » Прочети

Заслужава ли си да плащате повече за биопродукти?
В последно време все по-често виждате продукти, маркирани като „био“. » Прочети

Маргарин или масло – кое е по-добре за сърцето?
Когато се говори за сърцето, маргаринът обикновено се посочва като по-здравословен.
» Прочети