ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ  |  ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ И ДИЕТИ

Картофи – една от най-добрите храни, променила историята

11.09.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 5)

Според ООН картофът е един от четирите най-важни хранителни продукта след пшеницата, царевицата и ориза.

» Прочети

Хранене и режим за здравословно наддаване на тегло

28.08.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Въпреки че затлъстяването е един от социално значимите проблеми на съвремието и диетите за отслабване са хит, не бива да обръщаме гръб на друг сериозен проблем – поднорменото тегло. » Прочети

Технологични добавки (адитиви)

24.08.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Технологичните добавки са вид хранителни вещества, добавени към храните по технически съображения за подобряване на органолептичните свойства и удължаване на трайността на продукта и запазване на външния му вид. » Прочети

Най-здравословният морков – добре измит, но не и белен!

24.08.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 1)

В стремежа си да изчистите перфектно зеленчуците, най-вероятно белите и морковите. » Прочети

Небелени ябълки срещу високо кръвно налягане

20.08.2012 (Коментари: 0)

Една ябълка на ден предпазва от високо кръвно налягане, ако не се бели, установиха канадски учени.

» Прочети

Сезонът на гроздето

16.08.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Гроздето е една съкровищница от витамини и минерали. » Прочети

Морковите – източник на здраве

14.08.2012 / д-р Петя Стефанова (Коментари: 0)

Морковите са на разположение през цялата година. » Прочети

Динята – идеалната лятна храна

2.08.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 1)

Независимо какъв сорт е динята, този сладък плод е идеална храна за лятото. » Прочети

Скрита сол

1.08.2012 / д-р Петя Стефанова (Коментари: 0)

Имате ли реална представа за количеството сол, което приемате всеки ден? » Прочети

Гаранция за качеството на хранителните добавки

31.07.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Според изискванията на GMP (добра производствена практика) за производството на хранителни добавки се използват само фармакопейни помощни суровини и материали, екологически чисти, проверени според съответната методика за съдържание на тежки метали и радиоактивност.

» Прочети

Определението за „хранителна добавка” според специалистите

26.07.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Хранителните добавки са вещества с изкуствен или естествен произход, които не се използват самостоятелно като храна, а имат за цел да допълнят нормалната диета, осигурявайки витамини и минерали или други субстанции с физиологичен или хранителен ефект, или се добавят по технологични съображения към храната при производството, обработката, опаковането, транспорта или съхранението й и остават като нейна съставка.

» Прочети

Италиански диетолози ЗА тестените изделия

23.07.2012 (Коментари: 0)

Италиански диетолози се противопоставиха на широко разпространеното твърдение, че пастата е вредна и причинява затлъстяване.

» Прочети

Когато избирате краставици

10.07.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Ето какво трябва да имате предвид, когато купувате краставици, за да бъдат те възможно най-добрият избор:

» Прочети

8 стъпки за лесно и здравословно отслабване

5.07.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 3)

Контролирайте големината на порциите.

» Прочети

Кафето, изглежда, намалява риска от развитие на рак на кожата

3.07.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Колкото повече кафе пиете, толкова повече защитавате себе си от развитие на кожен рак. » Прочети