

Картофи – една от най-добрите храни, променила историята
Според ООН картофът е един от четирите най-важни хранителни продукта след пшеницата, царевицата и ориза.
» Прочети

Хранене и режим за здравословно наддаване на тегло
Въпреки че затлъстяването е един от социално значимите проблеми на съвремието и диетите за отслабване са хит, не бива да обръщаме гръб на друг сериозен проблем – поднорменото тегло. » Прочети

Технологични добавки (адитиви)
Технологичните добавки са вид хранителни вещества, добавени към храните по технически съображения за подобряване на органолептичните свойства и удължаване на трайността на продукта и запазване на външния му вид. » Прочети

Най-здравословният морков – добре измит, но не и белен!
В стремежа си да изчистите перфектно зеленчуците, най-вероятно белите и морковите. » Прочети

Небелени ябълки срещу високо кръвно налягане
Една ябълка на ден предпазва от високо кръвно налягане, ако не се бели, установиха канадски учени.
» Прочети

Сезонът на гроздето
Гроздето е една съкровищница от витамини и минерали. » Прочети

Морковите – източник на здраве
Морковите са на разположение през цялата година. » Прочети

Динята – идеалната лятна храна
Независимо какъв сорт е динята, този сладък плод е идеална храна за лятото. » Прочети

Скрита сол
Имате ли реална представа за количеството сол, което приемате всеки ден? » Прочети

Гаранция за качеството на хранителните добавки
Според изискванията на GMP (добра производствена практика) за производството на хранителни добавки се използват само фармакопейни помощни суровини и материали, екологически чисти, проверени според съответната методика за съдържание на тежки метали и радиоактивност.
» Прочети

Определението за „хранителна добавка” според специалистите
Хранителните добавки са вещества с изкуствен или естествен произход, които не се използват самостоятелно като храна, а имат за цел да допълнят нормалната диета, осигурявайки витамини и минерали или други субстанции с физиологичен или хранителен ефект, или се добавят по технологични съображения към храната при производството, обработката, опаковането, транспорта или съхранението й и остават като нейна съставка.
» Прочети

Италиански диетолози ЗА тестените изделия
Италиански диетолози се противопоставиха на широко разпространеното твърдение, че пастата е вредна и причинява затлъстяване.
» Прочети

Когато избирате краставици
Ето какво трябва да имате предвид, когато купувате краставици, за да бъдат те възможно най-добрият избор:
» Прочети

8 стъпки за лесно и здравословно отслабване
Контролирайте големината на порциите.
» Прочети

Кафето, изглежда, намалява риска от развитие на рак на кожата
Колкото повече кафе пиете, толкова повече защитавате себе си от развитие на кожен рак. » Прочети