ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ  |  ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ И ДИЕТИ

Ключът към здраво сърце – лютите чушки

29.03.2012 (Коментари: 0)

Лютите чушки са ключът към здраво сърце, установиха учени от Хонконг. » Прочети

Витамините могат да бъдат опасни за здравето

29.03.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Приемът на витамини в големи количества може да е опасен за здравето. » Прочети

Киселото мляко – естествен продукт със силата на лекарство

27.03.2012 / д-р Петя Стефанова (Коментари: 7)

Киселото мляко е ценен продукт, с който ние, като българи, трябва да се гордеем. » Прочети

Вегетарианство и диабет

23.03.2012 / д-р Петя Стефанова (Коментари: 0)

Като цяло вегетарианството и диетата с преобладаване на растителни продукти предполагат ползи за организма, сред които понижен риск от затлъстяване, диабет, сърдечносъдови заболявания,  предпазват от развитие на някои типове рак и предполагат дълголетие. » Прочети

Закуската ни прави по-умни

20.03.2012 (Коментари: 4)

Закуската сутрин намалява стреса и подобрява умствената и физическата форма на хората през деня, твърди проучване на британски диетолози, наречено „Когнитивният ефект на закусването“, пише „Труд“.

» Прочети

Топ 5 на продуктите с подмладяващ ефект

16.03.2012 (Коментари: 3)

Американски диетолози съставиха списък с Топ 5 на продуктите, които имат подмладяващ ефект. » Прочети

Малините лекуват артрит

16.03.2012 (Коментари: 0)

Резултатите от изследване на американски специалисти показват, че малините помагат срещу артрит, съобщава „Стандарт“. » Прочети

Мандарини вместо хапче

16.03.2012 (Коментари: 3)

За да си набавите необходимото количество витамин С, не е нужно да се тъпчете с таблетки. » Прочети

Хлябът е главният виновник за повишената консумация на сол

15.03.2012 (Коментари: 0)

Главният виновник за повишената консумация на сол не са чипсовете и пуканките, а хлябът и франзелите, предаде „Ройтерс“, позовавайки се на Центъра за контрол и превенция на болестите. » Прочети

Искате да отслабнете? Вижте как

15.03.2012 (Коментари: 0)

Ако сервираме храната си в червени чинии, увеличаваме възможността да отслабнем. » Прочети

Пърженото не вреди, сочи проучване

15.03.2012 (Коментари: 4)

Пържените храни не са вредни, ако се използва зехтин или слънчогледово олио, установиха испански учени, предаде вестник „24 часа“.

» Прочети

Рискуваме да заболеем от диабет с често хапване на бързи закуски

14.03.2012 (Коментари: 0)

Консумацията на храни от веригите за бързо хранене два или повече пъти седмично увеличава риска от диабет и сърдечни заболявания.

» Прочети

Ядеш бекон – рискуваш рак

14.03.2012 (Коментари: 0)

Шведски учени установиха връзка между консумацията на преработено месо от типа на бекона или наденицата и рака на панкреаса, съобщи вестник „Труд“.

» Прочети

Най-добрият начин за събуждане – бъркани яйца

13.03.2012 (Коментари: 0)

Бърканите яйца са най-добрият начин да събудите мозъка си рано сутрин, смятат учени от университета в Кеймбридж, предаде БГНЕС.

» Прочети

Киселото мляко е полезно за сърцето

13.03.2012 (Коментари: 0)

Йогуртът съдържа вещества, които подобряват работата на сърцето и го предпазват от болести.

» Прочети