Едно пояснение - разликата между бялата и кафявата захар, дори ако кафявата захар е добита по скъпата технология, е в незначителни количество минерали, което организма си набавя без проблем от другите храни. Т.е. няма никаква значима разлика и е само въпрос на вкус!
и още - в реалността кафявата захар се добива от бяла, като се добави меласа, т.е. разликата е още по-малка.
и накрая - добре запомнете: захарта е ПОЛЕЗНА и ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, клетките усвояват само и единствено ЗАХАР (ГЛЮКОЗА). Това, с което трявба д се внимава е количеството!
Автор: Скитник1 | Дата: 31.08.2012 14:06
Да, от здравословна гледна точка всичко е така, НО !!!! На белите хора в белите държави е забранено с цената на захарта да консумират кафява захар. Кафявата захар се предлага само като изключение на пазарни цени до 10 пъти по високи от тези на бялата захар въпреки много по ниските производствени цени. Защо е така ? Питайте СТО.
Едно пояснение - разликата между бялата и кафявата захар, дори ако кафявата захар е добита по скъпата технология, е в незначителни количество минерали, което организма си набавя без проблем от другите храни. Т.е. няма никаква значима разлика и е само въпрос на вкус!
и още - в реалността кафявата захар се добива от бяла, като се добави меласа, т.е. разликата е още по-малка.
и накрая - добре запомнете: захарта е ПОЛЕЗНА и ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, клетките усвояват само и единствено ЗАХАР (ГЛЮКОЗА). Това, с което трявба д се внимава е количеството!
Да, от здравословна гледна точка всичко е така, НО !!!! На белите хора в белите държави е забранено с цената на захарта да консумират кафява захар. Кафявата захар се предлага само като изключение на пазарни цени до 10 пъти по високи от тези на бялата захар въпреки много по ниските производствени цени. Защо е така ? Питайте СТО.