КЪРМЕНЕ & ЗАХРАНВАНЕ  |  КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯ

Кърмене до една година или ...?

23 август 2012 12:00 / д-р Петя Стефанова | Коментари: 2 | » Коментирай | Обратно към новината
Автор: Мрън  |  Дата: 27.08.2012 01:42

Поздравления, че тази статия е малко по-умерена спрямо предишната убеждаваща майките, че над годинка няма смисъл да се кърми. Съгласна съм, че физически за детето над годинката кърмата не е критично важна и може по-лесно да бъде заместена с други продукти. Не трябва да се пропуска обаче факта, че млякото е все още нужен елемент от храненето, а кърмата е много по-подходяща за организма, отколкото кравето мляко. Да не говорим за психологическия момент. По мои наблюдения децата между 1 и 2 години, които са още активни кърмачета, се отбиват много трудно, защото осъзнават и търсят тази близост, от която очевидно все още се нуждаят.

Автор: nbankova  |  Дата: 23.08.2012 16:18

Хубавото е, че майките, които са кърмили вече по една година, са достатъчно уверени в себе си и са толкова на "ти" с кърменето и ползите от него, че изобщо нямат нужда от подобни съвети до кога било най-добре да се кърми. Не създавайте погрешното схващане у майките, че кърменето СЛЕД годинката е безполезна дейност.

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.