КЪРМЕНЕ & ЗАХРАНВАНЕ  |  КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯ

Някои стари разбирания са наистина остарели

14 август 2012 12:00 / д-р Петя Стефанова | Коментари: 10 | » Коментирай | Обратно към новината
Автор: ghqpvq  |  Дата: 13.04.2013 12:34

4nk461 , [url=http://zqidtyzeoehc.com/]zqidtyzeoehc[/url], [link=http://qoaekrdwtfkv.com/]qoaekrdwtfkv[/link], http://gnpazdhspmmm.com/

Автор: Konstantin  |  Дата: 10.04.2013 23:56

Now I feel stupid. That's crleead it up for me

Автор: Деница  |  Дата: 27.08.2012 15:40

ЗА мен е глупаво твърдението за кърмене 1 година, дори ид а не кърми ако човек не се храни правилно все ще настъпят липси, при правилнохранене няма никаква опасност, още повече че няма негативи при кърменето като цяло. Всеки прави избор, но да обяви кърменето след годинка за вредно е най-голямата глупост.

Автор: Една  |  Дата: 27.08.2012 00:34

Всичко е ОК, с изключение на твърдението, че кърменето над след 1 година е вредно. Кърмих сина си 2г и 8 месеца и това не се е отразило зле нито на него, нито на мен. И факт, това мнение противоречи на съвременните тенденции. Но, все пак, адаптираните млека трябва да се продават ... Ясно е, че на едногодишно дете не е разумно да се дава обикновено краве мляко, а то все още има нужда от много мляко. И най-доброто за него е майчиното.

Автор: nbankova  |  Дата: 20.08.2012 10:23

След като Фройд представя своята теория през 1905, няма доказателства в подкрепа твърденията, че интензивното кърмене може да доведе до фиксация в оралния стадий или по-нататък да допринася към личността или да създава проблеми свързани с пристрастяване. Така че защо изобщо намесихме Фройд тука?!?
С нетърпение очаквам фактите в следващите ви статии.

Автор: Д-р Стефанова (редактор)  |  Дата: 19.08.2012 02:20

Чудесно е, че все повече майки кърмят децата си и всички лекари изцяло подкрепяме кърменето. Много са фактите, на които се основава една годишна възраст на детето като оптимален срок за продължаване на кърменето. Поради големия интерес, подготвяме поредица от статии по темата, които можете да проследите през следващата седмица. Благодарим за коментарите, те са много ценни за нас и за всички читатели. Очакваме ги и към новите статии.

Автор: Мони  |  Дата: 18.08.2012 20:54

Статията е чудесна! Благодаря за нея! И да - кърменето след годинка и нагоре не е уместно - справка- "фиксация към оралния етап". Тази вманиеченост в кърменето няма да я коментирам, че темата е безкрайна!

Автор: nbankova  |  Дата: 17.08.2012 18:15

да, и на мен ми е любопитно на какви изследвания, източници, публикации и пр. се осланяте, за да твърдите, че кърменето след годинката няма ползи за детето!? ето това наистина вече е остаряло разбиране.

Автор: Абаджиева  |  Дата: 17.08.2012 15:33

Точно това исках да попитам и аз, защото направо ме втрещи? Та това е едно от изключително смешните за мен твърдения, наред с "нехранителната кърма", "гладния запек при кърмачетата", "вредната застояла кърма при некърмене 2-3 дни" и прочее умотворения на родна почва?!

Автор: Мрън  |  Дата: 17.08.2012 11:05

"Но кърменето е уместно да продължи до навършване на първата година на детето. Кърменето на детето след тази възраст, особено до 2, 3, 4 и повече години, не носи особени здравословни ползи за детето"

Може ли да посочите достоверен източник за това твърдение и обяснение защо противоречи не само на насоките на СЗО за кърмене до 2+ години, ами и на българския план национален за хранене на кърмачета

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.