НОВИНИ  |  КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯ

В Спешна помощ ще спасяват и без висше образование

Автор: иван  |  Дата: 26.02.2011 23:32

Точно така \"Валентин Димитров\" ,и много ми е интересно как шофьора бездейства?Аз съм шофьор и това гореспоменатото са пълни глупости защото в едно ФСМП аз нося чантата,аз нося носилката на 50 метра с някои 120-150 кила.аз подготвям спринцовка,игли,лекопласи,шини,и всичко друго за да помагам на мед.лице защото екипа на линейката е от двама души - лекаря(фелдшера) и АЗ така че,шофьора върши най тежката черна работа и може би трябва да ни водят на три длъжности,но както каза колегата за тези картини няма телевизия и се убеждавам че,доста отговорни хора в тази държава изобщо нямат представа от нашата дейност и бих се радвал да изкарат някоя смяна в едно село с пияни роми.И дори шофьора и наистина да бездейства и само да кара,ако лекаря носи отговорноста само за пациента,аз нося отговорност за 3 човешки живота,и ви моля г-жо никога повече не споменавайте това!Защото го работя за великата заплата от 290лв и сутрин не мога да стана от леглото от болки в кръста и съм на 37 год.защото на всяка смяна просто бездействам!!!!!!!

Автор: Валентин Димитров  |  Дата: 25.02.2011 22:13

Поредното " мъдро" решение на " мъдри хора"....за да стане една такава система в България работеща ще трябва да минат поне 10 години...Пък и тогава ще ми е интересно кой ще обвиняват,когато почине някой в болница,при лекари,и бърза помощ не е дошла на време с "парамедици"....колкото до изказването,че шофьорите са безучастни свидетели-по -голяма глупост не съм чувал! Колко пъти тази докторка е сваляла пациент от 8 етаж по стълбите? Колко пъти е газила калта във Факултета ?Колко пъти е влизала във басейн заедно с дрехите за да извади давещо се дете?Колко пъти е вадила от кола пострадали при катастрофа??? И защо ли в тези моменти никога няма телевизия...никой освен пострадалите не ти казва поне едно "благодаря!"

Автор: Галин Ганчев  |  Дата: 22.02.2011 15:42

Д-р Надежда Тодоровска много добре си развива темата за промените и начинът на труд,за квалификаций и т.н. но както винаги и всички други до сега,и тя не споменава нищо относно ПРОМЯНА В ЗАПЛАЩАНЕТО?????? Защо всички говорят за начини на работа,за промени в работата,за права и задължения, и за всичко друго само не и за промяна на смешното заплащане във спешна помощ????Защо всички вземат примери за работата от страни в които вече е систематизирано и нагласено всичко,но никой не взема под внимание и заплащането в съответните държави???И кой каза че и до сега шофьорите в спешна помощ стоят безучастни,най-вероятно е някой не добре запознат със дейноста на всички центрове за спешна помощ!!!????

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.