Кое му е лошото ли???
Хидрогенизираните мазнини /тези от маргарина/ се полепват по кръвоносните съдове много по-здраво от холестерола. Пример - ако намажеш печена филия с масло, то се разтапя, а маргарина почти не. По същия начин остава твърд и по кръвоносните съдове и ги запушва.
Да не говорим, че е доказано вече, че холестерола се трупа в организма от стрес, от пушене и др. вредни навици, а този приет с храната не се усвоява и не вреди!
Защо ли? Защото този в храната винаги е съпътстван от лецитин, който го неутрализира. Пример - яйца, черен дроб, мазни пилешки кожи, мозък и др. Ако ги пипнеш и после си изплакнеш ръката само с вода - се отмива съвършено. Не е мазно, а дори скърца! Това остава от него и в организма.
Единственият ужасно опасен враг е маргаринът, и то не само тоя от кутиите, ами и този във вафлите, баничките, шоколадите,...
Ако все пак искаш да си купуваш по-безопасен маргарин - купувай най-мазния. 80%
Защото "най-диетичният", който има едва 20-30% мазнина, съдържа най-много емулгатори, които му придават тази неразтопяема структура.
ВЪОБЩЕ - не се поддавай на тази евтина манипулация - "нашите продукти не съдържат холестерол!"
Кое му е лошото ли???
Хидрогенизираните мазнини /тези от маргарина/ се полепват по кръвоносните съдове много по-здраво от холестерола. Пример - ако намажеш печена филия с масло, то се разтапя, а маргарина почти не. По същия начин остава твърд и по кръвоносните съдове и ги запушва.
Да не говорим, че е доказано вече, че холестерола се трупа в организма от стрес, от пушене и др. вредни навици, а този приет с храната не се усвоява и не вреди!
Защо ли? Защото този в храната винаги е съпътстван от лецитин, който го неутрализира. Пример - яйца, черен дроб, мазни пилешки кожи, мозък и др. Ако ги пипнеш и после си изплакнеш ръката само с вода - се отмива съвършено. Не е мазно, а дори скърца! Това остава от него и в организма.
Единственият ужасно опасен враг е маргаринът, и то не само тоя от кутиите, ами и този във вафлите, баничките, шоколадите,...
Ако все пак искаш да си купуваш по-безопасен маргарин - купувай най-мазния. 80%
Защото "най-диетичният", който има едва 20-30% мазнина, съдържа най-много емулгатори, които му придават тази неразтопяема структура.
ВЪОБЩЕ - не се поддавай на тази евтина манипулация - "нашите продукти не съдържат холестерол!"
кое му е лошото на маргарина?нали няма холестерол