ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ И ДИЕТИ  |  КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯ

Доказаха: маргаринът ни прави по-глупави

4 февруари 2011 16:00 / Мария Цветкова | Коментари: 2 | » Коментирай | Обратно към новината
Автор: Nuk  |  Дата: 2.05.2011 01:43

Кое му е лошото ли???
Хидрогенизираните мазнини /тези от маргарина/ се полепват по кръвоносните съдове много по-здраво от холестерола. Пример - ако намажеш печена филия с масло, то се разтапя, а маргарина почти не. По същия начин остава твърд и по кръвоносните съдове и ги запушва.
Да не говорим, че е доказано вече, че холестерола се трупа в организма от стрес, от пушене и др. вредни навици, а този приет с храната не се усвоява и не вреди!
Защо ли? Защото този в храната винаги е съпътстван от лецитин, който го неутрализира. Пример - яйца, черен дроб, мазни пилешки кожи, мозък и др. Ако ги пипнеш и после си изплакнеш ръката само с вода - се отмива съвършено. Не е мазно, а дори скърца! Това остава от него и в организма.
Единственият ужасно опасен враг е маргаринът, и то не само тоя от кутиите, ами и този във вафлите, баничките, шоколадите,...
Ако все пак искаш да си купуваш по-безопасен маргарин - купувай най-мазния. 80%
Защото "най-диетичният", който има едва 20-30% мазнина, съдържа най-много емулгатори, които му придават тази неразтопяема структура.
ВЪОБЩЕ - не се поддавай на тази евтина манипулация - "нашите продукти не съдържат холестерол!"

Автор: Rado  |  Дата: 10.02.2011 17:56

кое му е лошото на маргарина?нали няма холестерол

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.