ИНТЕРЕСНО  |  КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯ

България с по-малко пушачи

Автор: Иво  |  Дата: 14.10.2010 15:36

\"Около 46% от мъжете и 32% от жените в България са редовни пушачи\" (46%+32%)/2 = 39%

\"Според последните проучвания на Евробарометър и Евростат пушачите са много по-малко, общо около 39% мъже и жени.\"

39% са много по-малко от 39% наистина.. с около 0

Автор: Мони  |  Дата: 30.09.2010 12:18

Хубаво е пушачите в България да намаляват все повече, но относно връзката между соц. статус и тютюнопушене е абсурдно твърдение. Всеки нормален човек е на ясно с вредата от цигарите и няма нищо общо с това дали си богат или беден. Цигарите стават все по-скъпо "изкушение" и вероятно по-големият процент от отказалите ги вече са именно поради финансови причини. Единственото сравнително логично обяснение (ако наистина повечето пушачи са с по-нисък социален статус) е това, че "бедните" имат повече проблеми и намират "утешение" в запалването на цигара...

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.