Червеното вино и черният шоколад гарантират добро здраве
Червено вино, черен шоколад, боровинки, чесън, соя и чай са сред продуктите, които хранят организма и заедно с това убиват раковите клетки, пише bgnes.
„Онова, което консумираме три пъти през деня, е най-правилната химическа терапия“, казва председателят на Фонда за ангиогенеза Уилям Ли. До това заключение се е стигнало след неколкогодишни изследвания върху влиянието на хранителните продукти с химически елементи, които спират достъпа на тумори в кръвта.
Като пример Уилям Ли е посочил изследването в Медицинския факултет в Харвард, което показва, че хората, които консумират няколко пъти в седмицата обработени домати, намаляват риска от развитието на рак на простатата от 30-50%. „Свидетели сме на еволюция в медицината. Всичко може да се промени, културата на потребителите, начина на храненето, защитата на здравето“, казва Уилям Ли. Днес се използват много препарати, които спират притока на тумори в кръвта.
По данни на Фонда за ангиогенеза соята, магданозът, червеното вино, плодове от рода на ягоди, малини, къпини, боровинки са много ефикасни, особено ако се консумират последователно. „В сравнение с медицината природата е подготвила много плодове и билки с антиогенезно действие“, казва Уилям Ли и добавя, че за много хора лечението с диети е единственото решение, защото не всички могат да се адаптират към лекарствата.