НОВИНИ

Рибата предпазва от рак на гърдата

1 юли 2013 13:34 | Коментари: 0
Рибата предпазва от рак на гърдата

Приемането на две порции мазна риба на седмица като сьомга предпазва жените от рак на гърдата, установиха китайски учени, предаде БГНЕС.

Анализ на предишни изследвания показа, че прибавянето на мазна риба към диетата намалява риска от рак с до 14%. Рибата доставя омега-3 мастни киселини, които са от съществено значение за развитието на мозъка и намаляват възпаленията в мозъка, сърдечно-съдовата система и други клетки.

Най-добрият източник на омега-3 мастни киселини е мазната риба, защото човешкото тяло не може да ги произвежда. Предишни изследвания установиха, че омега-3 мастните киселини са най-обещаващият вид мазнини, намаляващи риска от рак. Китайските учени изследвали връзката между рибата, приемането на омега-3 и риска от рак на гърдата.

Те анализирали резултатите от 26 изследвания от САЩ, Европа и Азия с участието на над 800 000 души и над 20 000 случая на рак на гърдата. Тяхното изследване показало, че допълнителни 0,1 грама или 0,1% енергия на ден, идващи от омега-3 мастните киселини в рибата, намаляват риска с пет на сто.

Като цяло източниците на омега-3 мастни киселини от рибни източници понижавали риска от рак на гърдата с 14%. За постигането на подобно намаление на риска жените трябва да приемат по една до две порции мазна риба на седмица като сьомга, риба тон или сардини.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Ако сте необвързани: 6 идеи за приятно прекарване на Свети Валентин

13.02.2025 (Коментари: 0)

Свети Валентин е ден, който празнуваме романтичната любов между двама души, но кой казва, че необвързаните не могат да участват в празника със същия ентусиазъм и радост?В действителност, 14 февруари може да бъде перфектният ден да отпразнувате любовта към » Прочети

Никога не вземайте нищо от гробища! Ето защо

13.02.2025 (Коментари: 0)

Гробищата от векове са обвити в мистерия и суеверия, като едно от най-разпространените вярвания е, че вземането на предмети от това място може да доведе до нежелани последици. » Прочети

Линда пусна бонбони на промоция за Св. Валентин - 3 бр. за 8 лв.

13.02.2025 (Коментари: 0)

По случай Деня на влюбените сладкарница "Амели", собственост на съпругата на Кирил Петков - Линда пусна подаръчни кутии с бонбони. » Прочети

Индийски хороскоп за периода от 13 до 28 февруари за всички зодии

13.02.2025 (Коментари: 0)

"Отдaвнa ли мечтaете зa стрaхoтнoтo бягствo? Твoят чaс дoйде! Втoрaтa пoлoвинa нa февруaри ще ви дaде усещaне зa лекoтa, незaвисимoст и свoбoдa. » Прочети

Най-добрите продукти за потискане на апетита

12.02.2025 (Коментари: 0)

Много хора търсят начини да поддържат тегло или да отслабнат без строги диети. » Прочети

Наближава Прошка: Какво задължително се прави?

12.02.2025 (Коментари: 0)

Един от най-големите празници в пролетния календар безспорно е Сирни Заговезни , който се почита и празнува във всички кътчета на България. » Прочети

От днес: Три зодии стават богове на късмета през идните 25 години

12.02.2025 (Коментари: 0)

Известният астролог Василиса Володина сподели своята прогноза за следващите години, като подчерта кои зодии ще изпитат най- голям успех и щастие през следващите десетилетия. » Прочети

Тази подправка подобрява работата на мозъка

11.02.2025 (Коментари: 0)

Ендокринологът Екатерина Янг препоръчва добавяне на къри към храната. » Прочети

Защо и колко време да киснем ядките преди консумация?

11.02.2025 (Коментари: 0)

Диетолозите силно препоръчват накисването на ядките преди консумация. » Прочети