ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ

За и против ваксините

19 ноември 2012 10:30 / д-р Петя Стефанова | Коментари: 7
За и против ваксините
/ © wellnessuncovered.com

Много широко в Интернет пространството е обсъждан въпросът за и против ваксините и ваксинирането като профилактика изобщо. Темата не е нова и отговорът не е лесен. По отношение на ваксините не може да има „за“ и „против“ изобщо и подобни мнения не би трябвало да се вземат насериозно.

Ваксините имат своите показания и противопоказания, което заедно с дългогодишното им утвърждаване в клиничната практика ги прави достатъчно сериозен и безопасен метод на профилактика. Не можем да пренебрегнем факта, че благодарение на масово ваксиниране днес някои животозастрашаващи и инвалидизиращи инфекциозни заболявания (като детски паралич) са изчезнали.

В България е приет имунизационен календар, който периодично се актуализира и включва задължителни за всички деца ваксини. Те позволяват да се ограничи разпространеннието на най-честите и най-сериозните инфекции. Пропускането на задължителна ваксина не по медицински показания е многократно по-опасно за вашето дете и всички около него, отколкото поставянето й.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (7)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: vanfpihtsxc  |  Дата: 8.01.2013 19:43

MgRRjJ , [url=http://pslrunzcktol.com/]pslrunzcktol[/url], [link=http://hkfaculbidbf.com/]hkfaculbidbf[/link], http://rzdcxfiihcgz.com/

Автор: elkxoqnemjv  |  Дата: 7.01.2013 13:29

1O3t3P <a href="http://vsuarqmahgfi.com/">vsuarqmahgfi</a>

Автор: Auth  |  Дата: 4.01.2013 10:09

Could you write about Phsyics so I can pass Science class?

Автор: Милена  |  Дата: 1.01.2013 13:19

Когато съм била на 3 месеца благодарение на любимата ви ваксина ДТК са ми отказали и двата бъбрека. Надявам се че преди да пишете такива неща като тази "статия" сте прочели и гледали част от нещата които има в интернет пространството за ваксините, за това какво съдържат и какво причиняват. Защо се крие колко деца са умрели заради ваксините? Защо се крие колко семейства са мечтали за деца, а сега гледат деца със сериозни заболявания, за който държавата ни не полага никакви грижи?

Автор: Александър Василев  |  Дата: 20.11.2012 19:03

JORDANKA SOTIROVA says: Лутах се пет години и се бях разболяла от притеснение.Сега си имаме алергията.Никога повече не бих вкарала в детето си отрова.

Какво стана ли? Посиня и спря да диша, разтърсвам го поема въздух и пак се задушава. Никой нямаше до мен,бях умряла от ужас. Здраво, гукащо дете и усмихнато. Ами ако беше станало нещо? Не не ми се мисли...

Автор: Александър Василев  |  Дата: 19.11.2012 19:57

Какво беше - "съвременните ваксини са супер пречистени и без живак" ли? А всички противогрипни? А татадиф, който тряскат против тетанус? А всички противогрипни?
А алуминият вътре, който причинява аутизъм? А формалдехид, феноксиетанол, фенол, сквалин, L-Histidine и Господ знае какво още вътре? Образовайте се, докато не сте загубили здравето и детето си!.
Добро начало е vaksini . eu

Автор: Явор  |  Дата: 19.11.2012 11:51

Платена и доста зле скалъпена статия. Нека попитаме всички майки, чиито деца попадат в тъй наречения "минимален процент усложнения". И нека попитаме личните лекари каква е санкцията, която им се налага тогава, когато докладват случаи на усложнения след поставени ваксини - Глоба за неправилно поставена ваксина. Нека взимайки тези факти под внимание се запитаме до колко може да бъдат реални броят и сериозността на усложниенията от поставянето на много голяма част от ваксините.

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.

Дихателни практики, които е полезно да практикуваме

14.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Ако искате да се чувствате добре, да премахнете стреса и ежедневната умора, да спрете да се ядосвате за дреболии, то едно от важните неща, които трябва да направите, е да усвоите правилно дишането. » Прочети

Как да пречистим тялото си от токсините

3.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Токсините в тялото ни, натрупали се поради една или друга причина, ни карат да се чувстваме не добре и сякаш носещи някакъв товар. » Прочети

Стомахът работи безотказно с помощта на тези 6 билки!

28.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Стомашно-чревните разстройства са сред топ здравните проблеми днес. » Прочети

Билка ехинацея – действие и ползи

14.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Ехинацея е същинско чудо в съкровищницата на природата, до което е задължително да се докоснете, за да се радвате на крепко здраве.

» Прочети

Яжте люто - полезно е

14.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Лютото е полезно, а хората които ядат пикантни храни като люти чушки всеки ден статистически намаляват риска от настъпване на смърт с 14% , за разлика от тези, които пропускат да се наслаждават на горещите добавки се твърди в изследване публикувано в списание BMJ.

» Прочети

Ваканциите подобряват здравето за шест месеца

30.01.2013 (Коментари: 1)

Почивката подобрява здравето на туриста не само за момента, но и за половин година напред, откриха изследователи.

» Прочети

Добрият сън и упражненията предпазват от грип, а не витамин С

22.01.2013 (Коментари: 0)

Витамин C не предпазва организма от грип, показа ново изследване.

» Прочети

Сексът и червените храни са ключът към 100-годишния живот

12.12.2012 (Коментари: 0)

Тайната на вековния живот се крие в правенето на повече секс и в храните с червен цвят, откриха американски учени.

» Прочети

Джогингът на улицата намалява интелекта

11.12.2012 (Коментари: 1)

Джогингът в града вреди на здравето и намалява интелекта, показва ново проучване на белгийски учени от Брюксел.

» Прочети

Пушенето по време на бременност води до менингит на детето

10.12.2012 (Коментари: 0)

Пушенето по време на бременност засяга бебето още докато е в утробата на майка си и засилва риска от развитие на остра форма на менингит през първите години от живота.

» Прочети