НОВИНИ

Aсистирани репродуктивни техники в АГ болница „Свети Лазар“

15 октомври 2012 13:25 / ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ | Коментари: 0
Aсистирани репродуктивни техники в АГ болница „Свети Лазар“

Навършиха се 7 години от откриването на сектора за АРТ (асистирани репродуктивни техники) към АГ болница „Свети Лазар“ – гр. София. За тези години помощ са получили над 1200 семейства с репродуктивни проблеми. В около половината от случаите ние сме успели да помогнем.

Ин витро лабораторията към сектора е оборудвана с най-съвременна техника и в нея се прилагат всички съвременни методи за асистирана репродукция: анализ на сперматозоиди, установяване на яйчниковия резерв, вътрематочна инсеминация, класическо ин витро оплождане, ИКСИ, ТЕСЕ, МЕСА, лапаро- и хистероскопска диагностика и лечение.

Винаги сме се стремили да пестим време на нашите пациенти. Да ги консултираме и диагностицираме във време, удобно за тях, като максимално съкращаваме сроковете за лечение, без това да е за сметка на качеството. Това отговаря на потребностите на по-голяма част от тях. Над 70% от постъпилите за лечение при нас са посещавали преди това други лаборатории, след което са предпочели тази в болница „Свети Лазар“.

Основната трудност, пред която сме изправени, е непрекъснато повишаващата се възраст на жените, желаещи да забременеят. За 2012 г. тя е 37 години. Това наложи да въведем някои нови схеми на стимулация на овариалния цикъл, както и нови за нас методи в ин витро лабораторията – като например криопрезервация на яйцеклетки. Ние имаме банка със замразени сперматозоиди и ембриони, но се налага да замразяваме и яйцеклетки. Все повече стават жените, които не са готови да станат майки в момента, но желаят да замразят яйцеклетки за следващ период от живота си, когато ще се реализират професионално или ще срещнат подходящия мъж. Тези жени се страхуват, че тогава ще са на възраст, когато няма да имат годни за оплождане яйцеклетки. Друга група, които се надяваха, че ще бъде приет законът за заместващото майчинство, вече се ориентираха към Украйна, САЩ или страни от Европа, в които е узаконено сурогатното майчинство. Някои рискуват и предприемат стъпки и тук, в България, рискувайки да бъдат изнудвани от заместващата майка.

И, разбира се, центърът „Фонд за асистирана репродукция“. Вече трета година той работи добре и това дава възможност на хиляди двойки с репродуктивни проблеми да се възползват от него. Ние работим с фонда от неговото създаване през 2009 година и сме убедени, че държавата трябва да продължи да подпомага финансово двойките с репродуктивни проблеми.

Д-р В. Лечев

Завеждащ сектор за АРТ

Акушеро-гинекологична болница „Свети Лазар“

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Екзотичният плод аки - здраве от Ямайка

24.04.2024 (Коментари: 0)

Има един плод, който помага за понижаването на холестерола и подобрява здравето на сърдечно-съдовата система. » Прочети

Разболява ли ни глутенът: Мит или истина?

24.04.2024 (Коментари: 0)

Глутенът няма добра слава: все повече хора явно имат непоносимост към тази белтъчна съставка в пшеницата и някои други зърнени култури, пише Deutsche Welle. » Прочети

Какво разкрива за вас последната цифра от годината ви на раждане?

24.04.2024 (Коментари: 0)

Според китайския календар последната цифра на рождената ни година разкрива много любопитни детайли за нашата личност и за живота ни като цяло. » Прочети

Ето кои са храните срещу бръчки по лицето

23.04.2024 (Коментари: 0)

Консумацията на храни, които повишават съдържанието на колаген, може да помогне за подобряване на здравината на кожата и по този начин да изглади бръчките по лицето, казва лекарят Дейв Райли. » Прочети

Знаете ли зaщo нe ce пpaзнувa 40-гoдишнинa?

23.04.2024 (Коментари: 0)

Хoрaтa oбичaт дa вярвaт в cуeвeрия. » Прочети

Розова луна: Пълнолунието в Скорпион на 23 април ни дава шанс за изцеление

23.04.2024 (Коментари: 0)

На 23 април ни очаква пълнолуние в знака на зодия Скорпион. » Прочети

Ето кои са най-страстните мъже в зодиака

23.04.2024 (Коментари: 0)

Каквито и любовни истории да чувате от мъжете, често пъти те могат да са преувеличени. » Прочети

КНСБ: За една година сумата за издръжка на едно домакинство се е увеличила с 4,5%

22.04.2024 (Коментари: 0)

КНСБ представи цените и издръжката на живот у нас за първите три месеца на 2024 г. » Прочети

Лили на 90: Ванга предрекла точния ден и час на смъртта й

22.04.2024 (Коментари: 0)

90-годишен юбилей на 24 април ще отпразнува примата на българската естрада Лили Иванова. » Прочети