Кивито бори настинките, астмата и наднорменото тегло
Изследванията показват, че кивито притежава уникалната способност да защитава ДНК-структурите на човешката клетка, благодарение на богатото си съдържание на флавоноиди и каротеноиди.
В него например се съдържа повече витамин С, отколкото в портокалите, както и голямо количество витамини и фитоелементи. Специфичният сладко-кисел вкус на плода го прави много подходящ за закуска, плодови салати и коктейли.
Освен витамин С и бета-каротин, кивито съдържа и значителни количества витамин Е, а благодарение на съотношението между вода и мазнини е наистина перфектен антиоксидант. В този плод има и полезни влакна, които спомагат за нормалното ниво на холестерол в кръвта, както и много калий, магнезий, мед и фосфор.
Заради общото му въздействие върху здравето, специалистите все по-често препоръчват кивито при грипни състояния, астма и наднормено тегло (тъй като глюкозата в него се усвоява много бавно от клетките и така плодът засища нуждата от похапването на нещо сладко).
23.04.2024 ()
Консумацията на храни, които повишават съдържанието на колаген, може да помогне за подобряване на здравината на кожата и по този начин да изглади бръчките по лицето, казва лекарят Дейв Райли. » Прочети
23.04.2024 ()
Хoрaтa oбичaт дa вярвaт в cуeвeрия. » Прочети
23.04.2024 ()
На 23 април ни очаква пълнолуние в знака на зодия Скорпион. » Прочети
23.04.2024 ()
Каквито и любовни истории да чувате от мъжете, често пъти те могат да са преувеличени. » Прочети
22.04.2024 ()
КНСБ представи цените и издръжката на живот у нас за първите три месеца на 2024 г. » Прочети
22.04.2024 ()
90-годишен юбилей на 24 април ще отпразнува примата на българската естрада Лили Иванова. » Прочети
22.04.2024 ()
Много се говори за биохрани, пръскани или непръскани плодове и зеленчуци. » Прочети
22.04.2024 ()
Когато любовта ви връхлети, със сигурност едва ли първото нещо, което ви интересува е зодията на вашия потенциален партньор. » Прочети
21.04.2024 ()
Зеленият лук, често пренебрегван като проста гарнитура, е богат източник на основни хранителни вещества и съединения, които предлагат множество ползи за здравето. » Прочети