ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ  |  ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ И ДИЕТИ

5 причини да ядем репички

3 април 2012 10:30 / Екип на Doctoronline.bg | Коментари: 0
5 причини да ядем репички
/ © nuwildroots.files.wordpress.com

Червените репички, които все по-често ще срещаме на пазара през този сезон, са добър избор за разнообразяване на салатата, но и за похапване самостоятелно по всяко време. Известни са със своите антибактериални свойства, но и с няколко други важни качества.

Репичките се препоръчват от специалистите не само защото са нискокалорични, но и защото съдържат голямо количество витамини С, В, калий и натрий. Богати са на фибри и имат антиоксидантно действие върху организма.

  • Репичките помагат в очистването на организма: много добри са за стомаха и черния дроб, спомагат също за поддържане на добра реология на кръвта в тялото и повишават количеството кислород в кръвта;
  • Репичките са подходящо средство да се борим със задържането на течности: за тези, които познават последиците от задържането на течности в организма, репичките са решение да намалят неприятните ефекти. Тежест в краката, подуване на пръстите, образуване на целулит са все симптоми при задържане на течности;
  • Репичките спомагат за доброто храносмилане – благодарение на количеството фибри и минерали, спомагат за подобряване транзита при ленив стомах;
  • Репичките се препоръчват при диети за отслабване – те са сред продуктите, които ни помагат да намалим калорийния прием при хранене;
  • И накрая репичките са полезни за кожата! Те имат хидратиращ ефект върху нея. Могат да спомогнат за намаляване на червените петна, появяващи се при чувствителната кожа, и имат антибактериални свойства.

По статия на plurielles.fr

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.

С какво е полезна чашата вода на гладно сутрин

10.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Може би сте чували за популярната като „холивудска" закуска – чаша топла вода с половин грейпфрут. » Прочети

5 неочаквани ползи от джинджифила

8.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Джинджифилът е любима подправка на много хора. » Прочети

Сурово барче с ядливи български рози и пробиотик спечели международна награда

27.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 1)

Българското сурово барче Go4Raw спечели престижната награда "Най-добър нов продукт” в категорията Хранителни продукти и снаксове на най-голямото световно изложение за здравословни храни Биофах в Нюрнберг, Германия. » Прочети

Вижте кои са ползите и вредите от кафето

15.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Обичате ли кафе? » Прочети

Дали са полезни сушените плодове

24.01.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Тъй като вече нямаме възможността да хапваме пресни плодове, единствения начин да се насладим на любимия си плод, е той да е изсушен. » Прочети

Нова диета „3 часа“

Новата диета, наречена „3 часа“ се основава на това кога ядете, а не какво, предаде БГНЕС.

» Прочети

Ядки срещу стрес

28.12.2016 (Коментари: 0)

Една шепа шамфъстък на ден може да ви помогне да намалите щетите от стреса, предаде електронното издание Health.

» Прочети

Как да стопим мастните клетки?

25.12.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 3)

Черният чай с цитрусови нотки от бергамот стопява мазнините, откриха учени, ръководени от професор Винченцо Молас, съобщи БГНЕС.

» Прочети

Канелата е най-полезната подправка

13.12.2016 (Коментари: 0)

Най-полезната подправка е канелата, която допринася за доброто здраве и предпазва от настинки и вируси.

» Прочети

Витамини и минерали

29.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 1)

Витамините са съществена част от здравословния хранителен режим – тялото демонстрира симптоми при липса на конкретен витамин. » Прочети