Ядеш бекон – рискуваш рак
Шведски учени установиха връзка между консумацията на преработено месо от типа на бекона или наденицата и рака на панкреаса, съобщи вестник „Труд“.
Според екипа на професор Сузана Ларшон в института „Каролинска“ яденето на 50 грама такова месо всеки ден увеличава риска от рак на панкреаса с 19 на сто. Количеството е равно приблизително на една наденичка дневно. При двойна доза рискът също се удвоява. Ларшон уточнява, че връзката между преработеното месо и други видове рак остава недоказана. Изводите са направени след изследване на 6643 души с рак на панкреаса. „Това заболяване е характерно с липсата на симптоми в началото и невъзможността да се диагностицира в ранен стадий, което го прави много смъртоносно. Затова е важно да се разбере какво води до риск от развиване на рак на панкреаса“, казва проф. Ларшон. Тя препоръчва хората да намалят консумацията на червено месо, която Световният изследователски фонд за рака смята, че е свързана с рака на дебелото черво. Заради този извод през 2011 г. правителството на Великобритания препоръча хората да не ядат повече от 70 грама месо дневно.
10.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Може би сте чували за популярната като „холивудска" закуска – чаша топла вода с половин грейпфрут. » Прочети
8.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Джинджифилът е любима подправка на много хора. » Прочети
27.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Българското сурово барче Go4Raw спечели престижната награда "Най-добър нов продукт” в категорията Хранителни продукти и снаксове на най-голямото световно изложение за здравословни храни Биофах в Нюрнберг, Германия. » Прочети
15.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Обичате ли кафе? » Прочети
24.01.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Тъй като вече нямаме възможността да хапваме пресни плодове, единствения начин да се насладим на любимия си плод, е той да е изсушен. » Прочети
6.01.2017 ()
Новата диета, наречена „3 часа“ се основава на това кога ядете, а не какво, предаде БГНЕС.
» Прочети
28.12.2016 ()
Една шепа шамфъстък на ден може да ви помогне да намалите щетите от стреса, предаде електронното издание Health.
» Прочети
25.12.2016 / Екип на Doctoronline.bg ()
Черният чай с цитрусови нотки от бергамот стопява мазнините, откриха учени, ръководени от професор Винченцо Молас, съобщи БГНЕС.
» Прочети
13.12.2016 ()
Най-полезната подправка е канелата, която допринася за доброто здраве и предпазва от настинки и вируси.
» Прочети
29.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg ()
Витамините са съществена част от здравословния хранителен режим – тялото демонстрира симптоми при липса на конкретен витамин. » Прочети