ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ  |  ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ И ДИЕТИ

Как да избягаме от излишните калории

16 декември 2011 12:00 / Екип на Doctoronline.bg | Коментари: 0
Как да избягаме от излишните калории

Внимавате какво хапвате и въпреки това килограмите ви не са толкова, колкото ви се иска. Храните се разумно, обаче дънките ви са все така тесни, а за роклята от миналото лято не смеете дори да си помислите. Обърнете внимание на някои моменти, които ни убягват и често ни правят по-пухкави, отколкото бихме желали.

  • Хапване пред телевизора. Много често вечер сядаме пред телевизора и след като сме се нахранили, продължаваме да похапваме, без да сме гладни. Обикновено сме концентрирани върху нещо друго – филм, новини, и изобщо не усещаме какво количество сме погълнали, понеже не мислим за храната. Избягвайте да се храните пред компютър и телевизор, вниманието ви е насочено другаде и изяждате повече храна, като вероятно не забелязвате какво е и качеството й.
  • Когато сте на почивка. Естествено, че на почивка трябва да бъде като на почивка, но това не значи световно първенство по надяждане. Поглезете се, опитайте местната кухня, ако сте извън страната, но мислете и за тялото си. За него вашата почивка може да се окаже изтощителна.
  • Шведска маса/бюфет. Хапванията на такива места предполагат опасно преяждане. Лакомим се да вземем много повече, отколкото реално се нуждаем, за да се нахраним. Изберете това, което ви се яде най-много, и си сипете една разумна порция.
  • На гости. Когато сме на гости, сякаш решаваме, че правилата на диетата ни не важат и можем дори да си наваксаме за преживените лишения.  За жалост, независимо дали на гости или вкъщи, калориите са си калории и все се лепят на дупето и корема. Ако спазвате режим, то хапването у приятели не е повод да го нарушавате. Уважете домакинята, но не прекалявайте. На следващия ден ще съжалявате.
  • След като приключите диетата. Ако сте били на хранителен режим определено време и срокът е изтекъл, не започвайте да се храните както преди режима, защото много скоро ще си върнете килограмите и полза от лишенията ви няма да има.
Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.

С какво е полезна чашата вода на гладно сутрин

10.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Може би сте чували за популярната като „холивудска" закуска – чаша топла вода с половин грейпфрут. » Прочети

5 неочаквани ползи от джинджифила

8.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Джинджифилът е любима подправка на много хора. » Прочети

Сурово барче с ядливи български рози и пробиотик спечели международна награда

27.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 1)

Българското сурово барче Go4Raw спечели престижната награда "Най-добър нов продукт” в категорията Хранителни продукти и снаксове на най-голямото световно изложение за здравословни храни Биофах в Нюрнберг, Германия. » Прочети

Вижте кои са ползите и вредите от кафето

15.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Обичате ли кафе? » Прочети

Дали са полезни сушените плодове

24.01.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Тъй като вече нямаме възможността да хапваме пресни плодове, единствения начин да се насладим на любимия си плод, е той да е изсушен. » Прочети

Нова диета „3 часа“

Новата диета, наречена „3 часа“ се основава на това кога ядете, а не какво, предаде БГНЕС.

» Прочети

Ядки срещу стрес

28.12.2016 (Коментари: 0)

Една шепа шамфъстък на ден може да ви помогне да намалите щетите от стреса, предаде електронното издание Health.

» Прочети

Как да стопим мастните клетки?

25.12.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 3)

Черният чай с цитрусови нотки от бергамот стопява мазнините, откриха учени, ръководени от професор Винченцо Молас, съобщи БГНЕС.

» Прочети

Канелата е най-полезната подправка

13.12.2016 (Коментари: 0)

Най-полезната подправка е канелата, която допринася за доброто здраве и предпазва от настинки и вируси.

» Прочети

Витамини и минерали

29.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 1)

Витамините са съществена част от здравословния хранителен режим – тялото демонстрира симптоми при липса на конкретен витамин. » Прочети