НОВИНИ

Най-старият европеец отпразнува 111-и рожден ден

31 октомври 2011 16:00 | Коментари: 0
Най-старият европеец отпразнува 111-и рожден ден

Най-старият европеец, белгиецът Ян Гоосенартс, отпразнува 111-ата си годишнина, като сподели тайната за своето дълголетие: да си ляга рано и да яде сладки неща, съобщи в. „Газет ван Антверпен“, цитиран от Франс прес.

Бившият селскостопански работник, роден в района на северния белгийски град Антверпен, е роден на 30 октомври 1900 година. Той вече не иска да дава интервюта. „Казах всичко миналия път“, изтъква той, имайки предвид отбелязването на 110-годишнината си.

Ян Гоосенартс е сред „суперстолетниците“, които не са многобройни – едва 82-ма, сред които 77 жени. Той съжалява, че вече не чува твърде добре, и обяснява дълголетието си с това, че е „работил яко цял живот“.

„Освен това – да си лягаш рано и да сипваш много сироп от Лиеж върху филията“, обясни той, имайки предвид белгийския специалитет, представляващ гъст сироп от ябълки и круши, понякога с фурми, допълва БТА.

Ян Гоосенартс е третият най-възрастен мъж в света – след японеца Джироемон Кимура, на 114 години, и Джеймс Сиснет от Барбадос, който е на 111 години.

Най-възрастната жена в света е американката Бес Купър, на 115 години, според списъка на „суперстолетниците“, поместен в американския сайт www.grg.org.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Ако сте необвързани: 6 идеи за приятно прекарване на Свети Валентин

13.02.2025 (Коментари: 0)

Свети Валентин е ден, който празнуваме романтичната любов между двама души, но кой казва, че необвързаните не могат да участват в празника със същия ентусиазъм и радост?В действителност, 14 февруари може да бъде перфектният ден да отпразнувате любовта към » Прочети

Никога не вземайте нищо от гробища! Ето защо

13.02.2025 (Коментари: 0)

Гробищата от векове са обвити в мистерия и суеверия, като едно от най-разпространените вярвания е, че вземането на предмети от това място може да доведе до нежелани последици. » Прочети

Линда пусна бонбони на промоция за Св. Валентин - 3 бр. за 8 лв.

13.02.2025 (Коментари: 0)

По случай Деня на влюбените сладкарница "Амели", собственост на съпругата на Кирил Петков - Линда пусна подаръчни кутии с бонбони. » Прочети

Индийски хороскоп за периода от 13 до 28 февруари за всички зодии

13.02.2025 (Коментари: 0)

"Отдaвнa ли мечтaете зa стрaхoтнoтo бягствo? Твoят чaс дoйде! Втoрaтa пoлoвинa нa февруaри ще ви дaде усещaне зa лекoтa, незaвисимoст и свoбoдa. » Прочети

Най-добрите продукти за потискане на апетита

12.02.2025 (Коментари: 0)

Много хора търсят начини да поддържат тегло или да отслабнат без строги диети. » Прочети

Наближава Прошка: Какво задължително се прави?

12.02.2025 (Коментари: 0)

Един от най-големите празници в пролетния календар безспорно е Сирни Заговезни , който се почита и празнува във всички кътчета на България. » Прочети

От днес: Три зодии стават богове на късмета през идните 25 години

12.02.2025 (Коментари: 0)

Известният астролог Василиса Володина сподели своята прогноза за следващите години, като подчерта кои зодии ще изпитат най- голям успех и щастие през следващите десетилетия. » Прочети

Тази подправка подобрява работата на мозъка

11.02.2025 (Коментари: 0)

Ендокринологът Екатерина Янг препоръчва добавяне на къри към храната. » Прочети

Защо и колко време да киснем ядките преди консумация?

11.02.2025 (Коментари: 0)

Диетолозите силно препоръчват накисването на ядките преди консумация. » Прочети