Тантричен секс за начинаещи

19 октомври 2011 14:00 / Мария Цветкова | Коментари: 1
Тантричен секс за начинаещи

Замисляли ли сте се колко голям е потенциалът на сексуалната енергия? Всеки от нас е усещал каква е силата на нагона и с каква огромна доза мотивация е свързано това. Мотивация да постигнем сексуален контакт, но каква мотивация само!

Представете си сега, че можете да използвате този енергиен заряд за нещо друго? Например да учите или да работите с такава страст и енергия. Вероятно ще се превърнете в супергерой или поне ще преизпълните годишния си план за половин година.

Това е част от философията на тантричния секс, но само малка част от нея. Това интересно философско и сексуално течение изповядва идеята, че ако си спестим оргазмите, можем да получим не по-малко сексуална наслада и същевременно да пренасочим цялата тази огромна енергия в полезни начинания в живота си.

Не мислете, че хората, които изповядват това течение, не се вълнуват от секс. Ни най-малко. Тантричният секс се свързва с едни от най-разтърсващите преживявания под завивките, по думите на практикуващите го. Ако практикувате тантричен секс, можете да се наслаждавате на 36 часа любовни страсти без прекъсване, без сън и почивка. Невероятно, нали?

Както стана ясно, оргазмът не е нещо, което да очаквате от тантричния секс. Тантра философията твърди, че ако сте се фокусирали над „финала“, не се наслаждавате пълноценно на пътя до него. Сексуалната енергия е една от най-мощните енергии в тялото ни, която, ако пренасочим правилно, може да направи чудеса със здравето ни и начина, по който се чувстваме.

Тантра е цяла философия, не нещо, което можем да ви разкажем с няколко изречения. И все пак, ако ви е станало интересно, запознайте се с 4-те стъпки, с които всеки начинаещ трябва да започне.

Мястото

Изберете помещение в дома ви, лишено от излишна претрупаност. Хубаво е да няма твърде много неща, които биха могли да привличат вниманието ви. След което декорирайте със свещи, цветя, ароматни клечици или всичко друго, което ви носи хармония и спокойствие. Обстановката е изключително важна, за да сме предразположени подходящо. Леглото трябва да е удобно, чаршафите чисти и да има достатъчно възглавници. За да е завършено всичко, изберете подходяща успокояваща нежна музика.

Хармонизирайте телата си

Синхронизирайте дишането си с това на вашия партньор. Това е най-лесният начин телата ви да се „настоят“ на една вълна. Седнете един срещу друг, доближете се до партньора си и вдишвайте неговия издишан дъх. Нека той прави същото – неговите издишвания трябва да бъдат ваши вдишвания и обратното.

Не затваряйте очи

Може да се окаже неочаквано трудно, понеже сме свикнали да правим секс със затворени очи поне през част от времето. По-пълният контакт с партньора, следенето на неговите реакции и възможността да се наслаждавате на цялата картина ще направи секса незабравим.

Не бързайте

Сексуалната игра е съществена за тантра. Не бързайте за никъде, оставете телата ви да се наслаждават на всеки миг. Колкото по-дълго задържате сексуалната енергия в себе си, толкова по-голямо ще е удоволствието. Дългата сексуална игра нагорещява страстта помежду ви и покачва нивото на енергията. Иначе казано, колкото по-бавно, толкова по-добре.

Прочетете още Защо да правим секс днес?

Какво представлява оргазмът и как да го постигнем?

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (1)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: Владимир Христов  |  Дата: 4.01.2013 06:55

Тва: "Както стана ясно, оргазмът не е нещо, което да очаквате от тантричния секс." вие ли си го измислихте?

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ СЕКС:

Секс съвети за мъже

20.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 5)

Жените обикновенно знаят какво искат в леглото и могат да го кажат по-добре от цял наръчник за секс. » Прочети

Повишете семейното либидо

24.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 1)

Либидо е много крехко нещо. » Прочети

Неща, които засилват желанието за секс при мъжете

23.11.2016 (Коментари: 1)

Оказва че, че желанието за секс при мъжете не зависи само от партньорката. » Прочети

Брачните двойки правят секс по 58 пъти в годината

Женените двойки правят секс средно по 58 пъти в годината, изчислиха американски специалисти.

» Прочети

Учени препоръчват по 30 минути целуване на ден

31.01.2013 (Коментари: 1)

С наближаването на Свети Валентин двойките започват все повече да се двоумят какъв материален подарък да купят на своята половинка.

» Прочети

Секс за по-добър имунитет

29.01.2013 (Коментари: 6)

Сексът повишава имунитета. » Прочети

10 невероятни факта за секса

12.12.2012 (Коментари: 4)

Изследователи от Великобритания откриха десетте най-невероятни факта за интимния живот на мъжете и жените, предаде БГНЕС.

» Прочети

Мъжете с широка челюст изневеряват повече

Мъжете с широка челюст, квадратна брадичка и изпъкнало чело са по-склонни към изневяра, показва ново проучване на австралийски изследователи.

» Прочети

Здрави венци за качествен секс

Здравите венци намаляват риска при мъжете от еректилна дисфункция, показва ново изследване на турски учени.

» Прочети

Най-много бебета се зачевали на 11 декември

Най-много бебета се зачеват на 11 декември, показва изследване сред гражданите на Великобритания на сайта Lovehoney – най-големия онлайн портал за продажба на сексиграчки.

» Прочети