Аналният секс – тема табу

13 октомври 2011 13:00 / Галин Петков | Коментари: 0
Аналният секс – тема табу

Всеки, който иска да разшири областта на своето еротично познание, рано или късно се хваща, че мисли за този полузабранен плод - аналното сношение. Много хора го правят така, че и в прекия, и в преносния смисъл може да се нарече „отзад“. Достатъчно е хората да опитат или дори да помислят за секс „през задната врата“, за да възникнат у тях всякакъв род негативни емоции. Така че да разгледаме този предмет обективно.
Един от главните проблеми е страхът: страх от болката както у жената, така и у мъжа. Освен това обичайни реакции са отвращението и даже внезапното изменение на чувствата към партньора, диктувани от това, че много хора не допускат възможността да свързват половата любов с частта на нашето тяло, която използваме за други нужди. Съществува също по-скоро мнима, отколкото реална „дълга ръка“ на закона – както гражданския, така и религиозния. В много страни за единствен „легален“ полов контакт се признава пенисо-вагиналният секс в „мисионерска“ поза. Законите осъждат много и разпространени видове сексуална практика като например оралния секс. И въпреки това аналното сношение е единствената форма на „неестествен секс“, чието название води началото си още от Библията: содомия. Фактът, че този вид секс често се асоциира с хомосексуализъм или с животни, го правят повече приличащ на престъпление, отколкото на нещо друго, и го нарежда в така наречената категория „ненормален“.
Остра критика за това, което касае аналния секс, заслужават порнографията и порнофилмите. Както книгите, така и филмите оставят грешно впечатление, че тази форма на секс не се отличава по своята същност от обичайното сношение. Зрители и читатели, които вземат това за чиста монета, могат да се хвърлят в бой, оставяйки всякакво внимание, и често биват толкова шокирани, че завинаги забравят подобна идея.
Известно е, че страхът или очакването, или въобще страхът пред нещо непознато винаги кара сфинктерния мускул, който управлява задното изходно отверстие - ануса (от лат. anus), да се съкращава. Това на свой ред ни предпазва от обезкуражаваща случайност в момент на стрес. Освен това се явява сериозно препятствие за тези експериментатори, които искат да се запознаят със секса „през задната врата“. На аналния секс се наслаждават тези, които подхождат един към друг като диви самец и самка - много внимателно.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ СЕКС:

Секс съвети за мъже

20.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 5)

Жените обикновенно знаят какво искат в леглото и могат да го кажат по-добре от цял наръчник за секс. » Прочети

Повишете семейното либидо

24.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 1)

Либидо е много крехко нещо. » Прочети

Неща, които засилват желанието за секс при мъжете

23.11.2016 (Коментари: 1)

Оказва че, че желанието за секс при мъжете не зависи само от партньорката. » Прочети

Брачните двойки правят секс по 58 пъти в годината

Женените двойки правят секс средно по 58 пъти в годината, изчислиха американски специалисти.

» Прочети

Учени препоръчват по 30 минути целуване на ден

31.01.2013 (Коментари: 1)

С наближаването на Свети Валентин двойките започват все повече да се двоумят какъв материален подарък да купят на своята половинка.

» Прочети

Секс за по-добър имунитет

29.01.2013 (Коментари: 6)

Сексът повишава имунитета. » Прочети

10 невероятни факта за секса

12.12.2012 (Коментари: 4)

Изследователи от Великобритания откриха десетте най-невероятни факта за интимния живот на мъжете и жените, предаде БГНЕС.

» Прочети

Мъжете с широка челюст изневеряват повече

Мъжете с широка челюст, квадратна брадичка и изпъкнало чело са по-склонни към изневяра, показва ново проучване на австралийски изследователи.

» Прочети

Здрави венци за качествен секс

Здравите венци намаляват риска при мъжете от еректилна дисфункция, показва ново изследване на турски учени.

» Прочети

Най-много бебета се зачевали на 11 декември

Най-много бебета се зачеват на 11 декември, показва изследване сред гражданите на Великобритания на сайта Lovehoney – най-големия онлайн портал за продажба на сексиграчки.

» Прочети