ЗА ЖИВОТНИТЕ  |  ДРУГИ

Какво да правим, ако змията ни не иска да се храни?

2 септември 2011 17:00 / Галин Петков | Коментари: 5
Какво да правим, ако змията ни не иска да се храни?

Отказът от храна е неспецифичен признак. Може да бъде свързан със заболяване, отглеждане или физиология, или всички фактори заедно. При отглеждане в лоши условия, при много ниска или по-висока влажност, змията може да загуби апетит. Хроничен стрес, липса на укрития, вибрацията на аудиосистемите - това също може да доведе до отказ от храна. Неправилно избраният режим на осветление - както и оставена включена светлина през деня и нощта - също е източник на стрес и води до отказ от храна.
Репродуктивния статус също може да бъде свързан с липса на апетит. Мъжките в период на размножаване се интересуват повече от женската, отколкото от храната. Бременните змии могат да се откажат от храна през целия период на бременността или отчасти. Например тигровите питони не ядат в края на бременността, което погрешно може да бъде прието за признак за заболяване.

Змиите в умерен климат могат да не ядат в есенния период, защото се подготвят за зимуване. При такива змии, които се отказват от храна, младите могат да ядат за първи път след зимния сън. Змията може да не яде, когато й предлагат неподходяща или неправилна храна. Младите змии могат изобщо и лошо да се хранят. В период на линеене се отказват от храна дотогава, докато не премине.
Заболяванията, причиняващи отказ от храна, включват: паразити на стомашно-чревния тракт и гастроентерит в резултат на бактериална, гъбична или вирусна инфекция. Запушване на стомашно-чревния тракт от чужди тела може да се получи от поглъщане на грунт.

Абцеси в устната кухина, некротичен стоматит, повреди по езика също могат да доведат до отказ от храна. Змията не яде при наличие на тумори, гранулом или абцес в тялото, септицемия, пневмония, запушване на ноздрите или гранулом на трахеята.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (5)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: SUSAN BENSON  |  Дата: 7.04.2024 16:31

Здравейте дами и господа, имате ли нужда от финансова помощ? Аз съм Сюзън Бенсън. Аз съм кредитор, а също и финансов консултант.

Имате ли нужда от бизнес заем, личен заем, ипотечен заем или заем, за да завършите проекта си? Ако отговорът ви е да, ще ви препоръчам да се свържете с моята фирма. Ние предоставяме всички видове кредитни услуги, включително дългосрочни и краткосрочни заеми, обезпечени и необезпечени заеми и много други. За повече информация, пишете ни по имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) или ми изпратете съобщение директно в WhatsApp чрез: +447915601531 и получете отговор веднага.

Заем от надеждна и компетентна компания е това, от което се нуждаете, за да постигнете целта си. Ние сме компания за цялостни финансови услуги и се ангажираме да ви помогнем да удовлетворите всичките си стремежи. Ние сме специализирани в предоставянето на структурирани финансови решения на физически лица и компании по най-ефективния и бърз начин.

* Можете да кандидатствате за заем по всяко време и навсякъде.
* Гъвкава сума - Вие решавате колко искате да заемете.
* Бързо директно финансиране - Получете своя заем в рамките на 24 часа след одобрение.
* Гъвкав лихвен процент от 3%.
* Висок процент на одобрение
* Гъвкаво погасяване - Вие трябва да изберете датата на погасяване, седмична, месечна или годишна за период от 1-30 години.
* Лесно онлайн приложение.
* Персонализирани насоки и опит.
* Без скрити такси

Не губете възможност поради липса на финанси. Свържете се с моята компания сега, ние можем да ви помогнем със заем, защото сме помогнали на много хора и организации, които са изправени пред финансови затруднения по целия свят

За повече информация относно нашето предложение за заем, любезно ни изпратете вашето искане за заем чрез
Имейл: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp: +447915601531

Посредниците/Консултантите/Брокерите са добре дошли да доведат своите клиенти и са 100% защитени. С пълна увереност, ние ще работим заедно в полза на всички участващи страни.

Автор: Claudia Klein  |  Дата: 20.07.2023 11:09

Здравейте и добре дошли в Spotcap Global Financial Services, Казвам се Клаудия Клайн, аз съм кредитор, а също и финансов консултант. Предлагам всякакви кредитни услуги

Имате ли остра нужда от финансово подкрепление? Имате ли нужда от заем за различни цели? ако отговорът ви е да, ще ви посъветвам да се свържете с моята фирма чрез | spotcapglobalservices@gmail.com | или изпратете текст в WhatsApp чрез: +31642117819 | и имате заем в сметката си в рамките на 24 часа, защото ние предоставяме отлични услуги за заем по целия свят.

Ние предлагаме всички видове кредитни услуги (личен заем, бизнес заем и много други), предлагаме както дългосрочни, така и краткосрочни заеми, а също така можете да заемете до 15 милиона евро и даваме заеми при нисък лихвен процент от 3% годишно. Моята компания ще ви помогне да постигнете различни цели с широка гама от кредитни продукти.

Признавам факта, че получаването на законен заем винаги е било огромен проблем. За хората, които имат финансов проблем и се нуждаят от решение за него, много хора намират за толкова трудно да получат заем за капитал от местните си банки или други финансови институции поради висок лихвен процент, недостатъчно обезпечение, съотношение дълг/доход, нисък кредитен рейтинг или всякакви други причини

Край на времето за чакане или стресиращите банкови посещения. Нашата услуга е достъпна 24/7 - можете да получите заем и да извършвате транзакциите си, когато и където имате нужда

Ние предоставяме 24-часови кредитни услуги от световна класа. За запитвания/въпроси? - Изпратете имейл до | spotcapglobalservices@gmail.com | или изпратете текст в WhatsApp чрез: +31642117819 | & Получете отговор веднага

Вашето семейство, приятели и колеги не е нужно да знаят, че имате недостиг на пари, просто ни пишете и ще получите заем.

Вашата финансова свобода е във вашите ръце!!

Автор: scott  |  Дата: 26.01.2023 00:37

Кандидатствайте за заем в ACCESS FINANCE (accessloanfirm2030@gmail.com) с лихвен процент от 3%.

Имате ли нужда от спешен заем, за да посрещнете финансовите си нужди? Ние предлагаме заеми, вариращи от 2 000 до 50 000 000,00 евро, ние сме надеждни, ефективни, бързи и динамични, без проверки за кредитоспособност и предлагаме 100% гаранция за чуждестранни заеми по време на периода на прехвърляне.

Ние предлагаме широка гама от лични, бизнес, жилищни и консолидационни заеми, които са адаптивни към вашите променящи се нужди и обстоятелства с 3% лихвен процент.

УСЛУГИТЕ ВКЛЮЧВАТ:
* Лични заеми
* Бизнес кредити
*
Ремонт * Клиентски заеми
* Автомобилни заеми
и т.н.

Как да кандидатствам:
Кандидатстването за кредит е бързо и лесно!
Фирми или хора, които се интересуват от кандидатстване за заем с Access Finance, които се нуждаят от повече информация как да кандидатстват, трябва да ни ИЗПРАТЯТ ИМЕЙЛ на:  accessloanfirm2030@gmail.com

Номер на WhatsApp: +79258159150

уважение
г-н Скот
accessloanfirm2030@gmail.com

Автор: gloryson  |  Дата: 7.02.2020 10:16

ГОТОВНО МОЕТО Свидетелство, ДОБРИ ДЕН МОИТЕ ЛАТВИЦИ

ИЗПИТВАНЕ ЗА КАК ИЗПОЛЗВАМ КРЕДИТ ДА КУПУМ КЪЩА ОТ РЕАЛНА И ГЕНУЙНА ЗАЕМНА КОМПАНИЯ, ПОКАЗАНА Кредитна фирма на Ranner. Днес съм много щастлив и БОГ БЛЕС СИТИ БАНК КОМПАНИЯ.
(Citybankloan123@gmail.com)
Казвам се Катика. Аз съм от лаундж. Търся истинска компания за заем през последните 5 месеца, за да си купя къща
всичко, което имах, беше куп измами, които ме накараха да им се доверя и накрая
от деня, те ми взеха парите, без да дам нищо в замяна, всички
надеждата ми беше загубена, обърках се и бях разочарован, никога не исках да имам нищо общо с компаниите за заем в интернет, така че отидох да взема назаем малко пари от
приятелю, казах й всичко, което се случи и тя каза, че може да ми помогне, това
тя знае компания за заем, която може да ми помогне с каквато и да е сума заем
имам нужда от мен с много нисък лихвен процент от 2%, че тя просто получи
заем от тях, тя ме насочи как да кандидатствам за заема, аз го направих
точно както тя ми каза, кандидатствах с тях на имейл: (citybankloan123@gmail.com) Никога не вярвах, но се опитах и ​​на моя
най-голямата изненада получих заема в рамките на 24 часа, не можех да повярвам,
отново съм щастлив и богат и благодаря на Бога, че такъв заем
компании като тази все още съществуват при тази измама навсякъде,
Моля, съветвам всички, които се нуждаят от заем, да отидат
 (citybankloan123@gmail.com) те никога няма да ви провалят, и
животът ви ще се промени както мина. Бързо се свържете (citybankloan123@gmail.com) днес и вземете заема от тях, Бог да благослови фирмата за заем на градската банка за истинското им предложение за заем.
 Уверете се, че се обърнете към фирмата на градската банка за заема, защото получих заема успешно от тази компания без стрес.

Автор: vaxxxanu  |  Дата: 6.01.2012 21:50

97ixCB , [url=http://vpbgshgynwzy.com/]vpbgshgynwzy[/url], [link=http://yrkvbqlidntg.com/]yrkvbqlidntg[/link], http://xtwrakdibvua.com/

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ ДРУГИ:

Любопитни факти за животните (част 3)

27.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 2)

Ехидната и птицечовката са единствените бозайници които снасят яйца.

» Прочети

30 Любопитни факти за животните (част 2)

27.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 18)

Шимпанзетата, делфините и хората са единствените същества, които се разпознават в огледалото.

» Прочети

30 Любопитни факти за животните (част 1)

26.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 1)

Бръмбарът може да живее 9 дни без глава. » Прочети

Оптимисти и песимисти при прасетата

23.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Прасетата имат качества, според които могат да бъдат делени на оптимисти и песимисти – като хората, твърдят британски учени.

» Прочети

Мит

15.10.2011 (Коментари: 0)

Митът е остро заразно заболяване по конете в млада възраст. » Прочети

Ихтиофтириус

7.10.2011 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Името на болестта идва от паразита Ichthyophthirius multifiliis, който я причинява. » Прочети

Заболяване на очите при папагалите

Причина за заболяването е небрежното отглеждане на папагала, наличие на вредни газове във въздуха (амоняк, сероводород, цигарен дим и др. » Прочети

Бисексуални калмари бродят из дълбините на океана

23.09.2011 (Коментари: 0)

Учени от изследователския център в Монтерей били смутени, когато от записите разбрали, че мекотелите често се сношават с представители на същия пол. » Прочети

Делфините разбират смъртта и тъгуват за починалите

12.09.2011 (Коментари: 5)

Делфините оплакват своите покойници и осъзнават какво е смъртта, гласят резултатите от международно проучване на изследователския морски институт „Тетис“ със седалище в Милано. » Прочети

В България няма случаи на болестта „Синдром на празния кошер” при пчелите

8.09.2011 / Галин Петков (Коментари: 5)

У нас няма случаи на болестта „Синдром на празния кошер“ (по-известна като изчезване на пчелите). » Прочети